Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Hatay Barosu, Avukat Alkan Falay’ın işyerinde fiziki saldırıya uğradığını ve pompalı tüfekle tehdit edildiğini açıkladı. Baro, saldırının savunma hakkına yöneldiğini belirterek hukuki sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.
Hatay’da görev yapan Avukat Alkan Falay’ın işyerinde fiziki saldırıya uğradığı ve silahla tehdit edildiği bildirildi. Hatay Barosu, olayla ilgili yaptığı açıklamada saldırıya sert tepki gösterdi. Hatay Barosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Avukat Alkan Falay’ın yürüttüğü bir dosya nedeniyle dosyanın karşı taraflarınca işyerinde fiziki saldırıya uğradığı ve ayrıca pompalı tüfekle tehdit edildiği ifade edildi.
“Savunma hakkına yönelmiş ağır bir saldırıdır”
Baro açıklamasında, avukata yönelik saldırının yalnızca bireysel bir saldırı olmadığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: “Meslektaşımız Av. Alkan Falay’a yürüttüğü bir dosya nedeni ile dosyanın karşı taraflarınca işyerinde fiziki saldırıya uğramış, ayrıca pompalı tüfekle tehdit edilmiştir. Savunma mesleğini icra eden bir avukata yönelen bu saldırı, yalnızca bir meslektaşımıza değil savunma hakkına, hukuk devletine ve adil yargılanma ilkesine yönelmiş ağır bir saldırıdır.”
“Sürecin takipçisi olacağız”
Hatay Barosu, olayın ilk anından itibaren meslektaşlarının yanında olduklarını belirterek hukuki süreci yakından takip edeceklerini açıkladı. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Hatay Barosu olarak, olayın ilk anından itibaren meslektaşımızın yanında olduğumuzu, süreci başından bu yana yakından takip ettiğimizi ve bundan sonra da her aşamada yanında olmayı sürdüreceğimizi kamuoyuna bildiririz. Sorumluların hukuk önünde hesap vermesi için gerekli tüm hukuki girişimlerin takipçisi olacağımızı da özellikle vurgularız.” “Savunmaya yönelik saldırılar cezasız kalmamalı” Baro açıklamasında, savunma mesleğine yönelik saldırıların kabul edilemez olduğu belirtilerek, sorumluların hukuk önünde hesap vermesi gerektiği ifade edildi.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15923,58%-1,25
-
DOLAR
44,37% 0,06
-
EURO
51,36% 0,10
-
GRAM ALTIN
6344,74% -1,22
-
Ç. ALTIN
10600,10% -3,21




