Tarih: 13.08.2024 14:16

Ayakta yolcu almayan otobüslere 2,5 TL destek

Facebook Twitter Linked-in

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, ilin ulaşım sorunlarına çözüm bulmak ve toplu taşıma esnafına destek sağlamak amacıyla adımlar atmaya devam edildiğini, toplu taşıma hizmeti yürüten gerçek ve tüzel kişilere 01.08.2024 – 31.12.2024 tarihleri arasında gelir desteği ödenmesine ilişkin önerge görüşülerek oy birliğiyle HBB Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildiğini belirtti.

Hatay'daki ulaşım sisteminin kooperatifler aracılığıyla yürütüldüğünü belirten ve hem depremin etkisi hem de araç sayısının fazlalığı nedeniyle işletmelerin kârlılık oranlarında ciddi problemler yaşandığını ifade eden Öntürk, "Hatay’ın her noktasına yeterli ve düzenli ulaşım sağlanamaması nedeniyle vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden şikâyetçi oluyor. Bbu sorunun çözümü için 'kilometre başına gelir desteği' sağlayacağız" açıklamasını yaptı.

HBB'den yapılan açıklamaya göre, Öntürk, yapılacak destekle ilgili “Kooperatifler tarafından işletilen araçlar, belirlediğimiz saatlerde ve düzende Hatay'ın her noktasına gitmek üzere planlanacak. Bu kapsamda, büyük otobüslere kilometre başına 10 TL, ayakta yolcu alan küçük otobüslere 5 TL ve ayakta yolcu almayan küçük otobüslere 2,5 TL para ödeyeceğiz. Bundan da şoför esnafımız çok memnun. Esnafımız bizlere söz verdi: Hatay’ın her noktasına saatinde ve düzenli bir şekilde gidip gelecekler. Desteklerin yıllık maliyetinin 518 milyon 940 bin TL olarak tahmin ediyoruz. Maliyeti yüksek mi? Belediyemize yüksek ama Hatay insanı için değer. Bize yükte getirse bir şehrin ulaşımı her şeyin önündedir, diyoruz. Bu mali yük belediyeye ek bir yük getirecek olsa da şehirde ulaşım hizmetinin her şeyin önünde geldiğini düşünüyoruz. Araçların temizliği, şoförlerin davranışları ve kılık kıyafeti gibi konularda Ulaştırma Daire Başkanlığımız çok titiz çalışacak Ayrıca, 65 yaş üstü vatandaşların ödemelerinin düzenli olarak yapıldı ve bu yeni destek paketi ulaşım sorunlarını kökünden çözecek" diye konuştu. Kırsal mahallelerde ulaşım zorluğu bulunduğunu da anlatan HBB Başkanı Öntürk, "Yakında okullar açılacak. Köylerden çocuklar dolmuş bekleyecek. Depremden dolayı bu aralar kırsalımız çok yoğun. Bu maliyeti biz kaldıralım istedik. Hem esnafımız memnun olsun hem de halkımız memnun olsun dedik" değerlendirmesini yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —