‘Aynı toprağın çocukları” belgeseli

Hatay Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda, Samandağ ve Arsuz belediyelerinin katkılarıyla hazırlanan ‘Aynı toprağın çocukları” adlı belgeselin galası 21 Aralık 2017 tarihinde yapılacak.

7.12.2017 11:50:43 0
‘Aynı toprağın çocukları” belgeseli

 

Belgeselde “Bir şehir şehir yapan' adlı şiir ilin kanaat önderleri tarafından okunurken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha da belgeselde yer aldı.
Belgeselin yönetmeni Talat Ersoy, 'Hatay bin yıllardır sofrasında doyurduğu toprağında ağırladığı onlarca medeniyete yurtluk etmiş bir şehirdir. Şu anda da inanç ve etnik olarak onca çeşitliliğine rağmen bir arada ve hoşgörüyle, içerisinde süren yaşamıyla dünyada emsal gösterilecek bir şehirdir. İçinde yaşayan her vatandaşın ay yıldızlı bayrağına ve ülkesine inancı takdire şayandır. Dışarıdan bakıldığında yanı başımızda devam eden savaştan dolayı sanki sıkıntı varmış gibi bir izlenim mevcuttur. Son zamanlarda hak etmediği halde maruz kaldığı bu olumsuz algıyı ortadan kaldırmak için bu şehirde yaşayan duyarlı insanlar olarak bir şeyler yapmak istedik. Yaptığımız şey en iyi bildiğimiz şey olmalıydı. Bu belgeselde siyasi, dini, etnik farklılıklarına rağmen bir arada ve kardeşçe yaşayan Hatay´ın hoşgörü iklimini anlatıyoruz. Herhangi bir Avrupa kenti ne kadar güvenliyse en az o kadar güvenli olan Hatay´ı; Binlerce yıllık kültürünü ve o vakur duruşunu anlatıyoruz' açıklamasını yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25