Babacan Hatay’da: Tablo hala çok ağır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin “Cumhuriyetin 100. yılı” programı kapsamında depremde büyük yara alan Hatay’ı ziyaret etti.

SİYASET 23.10.2023 22:43:00 0
Babacan Hatay’da: Tablo hala çok ağır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, depremden sonra 8-9 ay geçmesine rağmen kentteki tablonun çok zor bir durum olduğunu söyledi. Babacan, depremden sonra 8-9 ay geçmesine rağmen kentteki tablonun çok zor bir durum olduğunu söyledi.

Beraberindeki heyetle Antakya’da depremde zarar gören mahalleleri ziyaret eden Babacan, depremzedelerle sohbet etti, bölgedeki son duruma dair bilgi aldı. Babacan, “Birlikte, yüz yüze, çok yüze’ diyerek yola çıktık ve Hatay’dayız. Açtığımız yaraları unutmadan, hep birlikte sarmalıyız ki birbirimize bakacak yüzlerimiz olsun. Cumhuriyetin nice yüzyılları var” dedi. Ali Babacan’a Hatay ziyaretinde DEVA Partili Milletvekilleri Sadullah Ergin, Selma Aliye Kavaf, Cem Avşar, Sadullah Kısacık ve İrfan Karatutlu’nun yanı sıra DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Seda Vural eşlik etti.

Ankara Milletvekili Sadullah Ergin'in de katıldığı basın toplantısı düzenleyen Babacan; Depremin 3. gününde Hatay’a geldiklerini hatırlatan, merkezi hükümet ile yerel yönetiminin el ele vermesi gerektiğini anlattıklarını belirtti.

Babacan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mutlaka meslek örgütleri ve yerel kapasite devreye girmeli ve her şeyle ilgili bir koordinasyon yapısı kurulmalı ama bu koordinasyon yapısı kurulurken de ‘A partisi, B partisi, sendensin, değilsin, ötekisin’ demeden gerçekten bu şehir için beraber bir çalışma yapısının kurulmasını önermiştik. Fakat bu olmadı. Bunun olmamasının da kötü sonuçlarını, sıkıntılarını gerçekten hala yaşıyoruz, yaşamaktayız. Hükümete sesleniyorum; bir an önce depremden etkilenen her bir ilimiz için ayrıca kendi çapında her bir ilçemiz için bir koordinasyon yapısı mutlaka kurun, işte meclis açık, bu koordinasyon yapısına biraz güç verin, sorunların yerelde, yerel tarafından çözülmesiyle ilgili kapıları açın. 8-9 aylık bir süre geçmesine rağmen Hatay'daki tablonun hala oldukça zor olduğunu, yaşam şartlarının çok güç olduğunu bizzat yerinde görme imkanını bulmuş olduk. En büyük sorun belirsizlik. Yani imar planı çıkacak mı, ne zaman çıkacak, hangi şartlarda kim haklara sahip, yargı süreçleri dikkate alınıyor mu? yarın biliyorsunuz TBMM’de, komisyonda ele alınmaya başlanacak bir yasa teklifi var. Bu selirsizliğin bir kısmını da gidermeye dönük bir çalışma diye biz bunu anlıyoruz, ama bir yandan da bazı belirsizliklerin kapısını açma ihtimalini de görüyoruz. Bu kadar uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen pala plan, program konusunda eksikliklerin olması üzücü“ dedi.


Anahtar Kelimeler: Babacan Hatay’: Tablo

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,09
  • EURO

    34,67% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2396,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00