´Bağımlılık, kendine zarar vermedir´

´Bağımlılık, kendine zarar vermedir´

Adana Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, İskenderun Teknik Üniversitesinde ‘gençlik ve bağımlılık” konulu bir konferans vedi.

Berkay Arıkan/SES

Gençlerin, bağımlılık yapan maddelere yaklaşmaması için farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilere yönelik düzenlenen ve İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonu´nda yapılan ‘Gençlik ve Bağımlılık´ konferansını üniversite rektörü Türkay Dereli, Hatay Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de izledi.

´Gençler, teknoloji bağımlısı´
Ünivar, konferansta ´Bağımlılık nedir? Bağımlılık türleri nelerdir? Neden bağımlı oluruz? Kimler bağımlı olabilir? Madde bağımlılığı nedir? Teknoloji bağımlılığı nedir?´ gibi konularda bilgi verdi. Konferansta üniversite öğrencilerine seslenen Ünivar, şunları söyledi: 'Günümüzde, artık bağımlı olmak maalesef çok daha kolay. Bu nedenle her şeyin hız kazandığı ve kolay ulaşılabilir olduğu günümüzde bağımlılıkla mücadele daha çok önem kazanmıştır. İnsanlar bağımlı olmayacaklarını düşünerek ve ´bir kereden bir şey olmaz´, diyerek bağımlılık yapan maddeleri kullanır. Bu maddeler beyinde dopamin denilen bir salgı salgılar. Bu da insanlarda haz dediğimiz duyguyu uyandırır ve maalesef bağımlılık gerçekleşir. Özellikle uyuşturucu ve tütün mamulleri tek kullanımda bile bağımlılık oluşturabilmekte' diye konuştu. Anılarını ve yaşamından örnekleri de ifade eden ve bağımlı olanların 191 noli hizmet hattını aramasını isteyen Ünivar, şunları söyledi: 'Bir insanın kendi eliyle kendine zarar vermesi, bu kadar hastalığa ve organ kayıplarına sebebiyet verdiği bilimsel olarak kanıtlanmış maddelere bağlanması, yaşanabilecek en büyük acıdır. Maalesef, gençler sosyalleşme adına bağımlılık yaratan maddelerin etrafında birleşme eğiliminde. Gelişen teknoloji, beraberinde teknoloji bağımlılığını da getirdi. Akıllı telefonlara olan bağımlılık gün geçtikçe artmakta ve her yaştan insanı etkisi altına almaktadır. Akıllı telefonlarda kullandığımız sosyal medya ise kendi bağımlılığını oluşturdu. Her türden bağımlılıkla hep birlikte mücadele edebilmeli, bunu başta ailelerimiz içerisinde iletişim kurarak yapmaya çalışmalıyız.'
Konferansın açılışında konuşan İSTE Rektörü Dereli, “İstatistikler gösteriyor ki, bugün bazı gençlerimiz birçok kötü alışkanlığın esiri durumuna düşebiliyor. Öğrencilerimizin daha ziyade kampüs içerisinde bilim ile, kültür ile, spor ile, sanat ile uğraşarak daha fazla vakit geçirmesini istiyoruz. Bunun için kampüsteki ilgili enstrümanlarımızı artırmak için, sosyal ve sportif imkânlarımızı artırmak için çalışıyoruz. Gençlerimiz çok dikkatli olmalı. Bağımlı olacaksak sadece ‘çalışmaya´ bağımlı olmalıyız” dedi.

 



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

Yükleniyor

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00