Bakan Kaya Hatay´da

Bakan Kaya Hatay´da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Hatay´a geldi.

Antakya/SES

Bakan Kaya, şehit ailelerini ziyaret etti, Suriye´nin Doğu Guta bölgesindeki kuşatmanın sembol isimleri haline gelen Kerim bebek, Kasım bebek, Alaa ve Nur kardeşler ve aileleri ile bir araya geldi. Bakan Kaya, Adana´da cezaevinde bulunan kocasının erkek kardeşi tarafından cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen kadını, valilikte çocuklarıyla buluşturdu.
Hatay Havaalanı´nda Vali Erdal Ata tarafından karşılanan Bakan Kaya ve beraberindeki heyet, Hatay Valiliğini ziyaret etti. Ziyarette Hatay Valisi Erdal Ata, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ve bağlı birimlerinin ilimizdeki hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Her kesimi kucaklamaktan gururluyuz
Bakan Kaya, Hatay´da Bakanlığın verdiği desteklerden faydalananların sayısı yüksek olduğunu belirterek “Toplumun her kesimine dokunan, her kesimini kucaklayan bir Bakanlık olmaktan gerçekten gurur duyuyoruz” dedi. Bugün verilen destekle 108 binçocuğun ailesinden koparmadan aile yanında bakımının sağlandığını kaydeden Bakan Kaya, evde bakım hizmetinde 502 bin rakamına ulaşıldığını söyledi. Kaya, “Sosyal devlet anlayışıyla, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla girilmedik ev, dokunulmadık mazlum ve gerçekten ihtiyaç sahibi insan bırakmamak üzere çalışıyoruz. Hatay´ımızda da özellikle bu Afrin operasyonu dolayısıyla desteğe ihtiyacı olan tüm kesimlere el uzattık. Şehit ailelerimizle, gazilerimizle ilgileniyoruz” diye konuştu.

Doğu Gutalı çocuklarla birarada
Doğu Guta´daki saldırılarda öksüz kalan ve yüzünden ağır yara alan 2 yaşındaki Kasım Kahveci, yaşıtlarının acılarını ve beklentilerini 'Noor and Alaa' adlı Twitter hesaplarından İngilizce olarak dünyayla paylaşan Doğu Gutalı iki kardeş Nur ve Ela ile Esed rejiminin saldırısında annesini ve bir gözünü kaybederek Doğu Guta ablukasının sembolü haline gelen 6 aylık Kerim bebekle Hatay Valiliğinde gerçekleşen buluşmada Kaya, çocuklarla yakından ilgilendi, ailelerinden sağlıkları hakkında bilgi aldı.
Bakan Kaya, Kerim bebeğin tedavisini Türkiye´de gerçekleştireceklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Suriye´de savaşın en büyük etkisi kadın ve çocuklar üzerinde görülüyor. Kerim bebek, savaşta hem annesini hem de kendi bir gözünü kaybetmiş. Tıbbi olarak desteğe ihtiyacı var. Onun Türkiye´deki tedavisini Devlet olarak biz gerçekleştireceğiz. Aile Bakanlığı olarak tüm ihtiyaçlarını takip edeceğiz. Bugün Türkiye olarak 3.5 milyondan fazla Suriyeli kardeşimize güvenli liman olmuş, onların her türlü ihtiyacını karşılamış, insanlık onurunun adeta Suriye savaşında Türkiye kurtarıcısı olmuştur.”

Aileye taziye ziyareti
Valilikteki programın ardından Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Suriye´nin Afrin bölgesinde Zeytindalı Harekâtı kapsamında yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral´ın Antakya Saraykent Mahallesindeki ailesini ziyaret etti. Bakan Kaya, ziyaretinde şehidin ailesine taziyelerini iletti, Kur´an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Kız çocuklarıyla buluştu
Hatay ziyaretinin son bölümünde Bakan Kaya, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde oluşturulan ‘Çocuk Evi´nde kalan kız çocuklarını da ziyaret ederek, onlarla bir süre sohbet etti ve onlara hediyeler verdi.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20