Bakan, mobilyacılar sitesini inceledi

Bakan, mobilyacılar sitesini inceledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, hafta sonu Antakya´nın Narlıca Mahallesinde inşaatı süren Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesinde incelemede bulundu.

Bakan Özlü´nün inceleme gezisine, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Fevzi Şanverdi, Orhan Karasayar, Hatay Vali Yardımcıları Nursal Çakıroğlu, Aydın Tetikoğlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, oda ve borsa temsilcileri ile mobilyacı esnafı da eşlik etti.

´İhracat hedefi 500 milyon dolar´
İnceleme gezisinde Özlü´ye bilgi veren Hatay Mobilyacılar Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Doğru, 'Mobilya İhtisas Sanayi Tesisi aktif olarak hizmete girdiğinde ihracat hedefimiz 500 milyon dolar olacak. Bölgemizin ve şehrimizin ciddi sıkıntıları var. Devam eden projemizde şimdiye kadar bakanlığımıza parasal anlamda sıkıntı yaratmadık. Ancak son değişen piyasa koşullarından kaynaklı yaşanan ekonomik durgunluklar neticesinde desteğinize ihtiyacımız var. 100 işyerinden müteşekkil olan bir sanayi sitesiyiz. Bakanlığın Hatay´da ihaleye çıkarttığı üç küçük sanayi sitesi mevcut. Bunlardan birincisi Hatay Mobilyacılar Sanayi Sitesi, ikincisi Reyhanlı Küçük Sanayi Sitesi, üçüncüsünün ihalesi de yakın zamanda yapılacak olan Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi. Mobilyacılar Sanayi sitesi 172 bin metrekare inşaat alanına sahip. Burada 100 fabrika inşa ediyoruz ve bu yıl projeyi bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. HESOB Başkanı Teksöz de bazı talepleri ifade ederken, Özlü, Mobilyacılar Sanayi Sitesinin bitirilmesi için maddi destek olarak sanayi tesisi kredi destek oranını Bakanlar Kurulunda gündeme getirip, yüzde 60´tan yüzde 70´e çıkarma sözü verdi. Özlü, üst yapı kredisinden Reyhanlı Sanayi Sitesi ve Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi´ndeki işletmelerin de faydalanacağını söyledi. Özlü, Kobi kredisi verilecek 2.049 firma sayısını Başbakan Binali Yıldrım´ın talimatı ile 3 bine, kredi miktarını ise 524 milyondan 718 milyona çıkardıkları ifade etti ve Hatay´da 37 Kobiye 5.8 milyon lira destek verileceği belirtti. Özlü ve beraberindekiler, Antakya Mobilya İhtisas Sanayi Sitesini gezip, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler de aldı.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

Paskalya'da dualar sağlık ve barış için

Muhtar Taş'ın adı oturduğu sokağa

İsraillin toprak alımına soru önergesi

İskenderun zemini çöküyor

Belediye "kariyer.net"le iş bulacak

12 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı

Denizciler'e 5 kat sınırı

İskenderun’da Katoni binası yandı

Deprem yargılamaları mercek altına alındı

Güzelmansur: Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00