Bazı ziyaret ve programlara katılmak üzere Hatay´a gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Antakya´da Hatay Valiliğini ziyaret etti.
Antakya/SES
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Vali Rahmi Doğan ile birlikte, sivil toplum iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla üçüncüsü gerçekleştirilen 'Sivil Toplum Buluşmaları-3' toplantısına katıldı.
Bakan Yanık´ın toplantı öncesi valilik ziyaretine ilişkin Hatay Valiliğinin sosyal iletişim sitesinden yapılan bir paylaşımda şunlara yer verildi: 'Valimiz Rahmi Doğan tarafından karşılanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Ziyarete, Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi ve AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal da eşlik etti.'
'Sivil Toplum Buluşmaları-3 Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada bakan Derya Yanık, sivil toplum kuruluşlarını, sosyal hizmet uygulamalarında önemli paydaşlar olarak gördüklerini belirterek, 'Sivil toplum kuruluşları aracılığıyla halkımızın istek ve taleplerine daha yakından bir projeksiyon tutuyor, ihtiyaçları daha net ve kısa yoldan görebiliyoruz” dedi.
STK işbirliğini değerlendirdi
Dünyada ve Türkiye´deki göç sorunlarına da değinen Bakan Yanık, küresel etkilerle yaşanan hızlı dönüşümlerin, savaş ve ekonomik krizlerle birlikte dünya çapında güvenli yaşam arayışlarını arttırdığını kaydetti. Bakan Yanık, her dakikada 20 kişinin evinden edildiği bir dünyada, iş birliği ve koordineli çalışmanın her zamankinden daha önemli, sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak işbirliğinin daha kıymetli olduğunu vurguladı.
Sığınmacılara yönelik projeleri paylaştı
Türkiye´de 3,7 milyonu Suriye´den olmak üzere 5 milyon sığınmacının varlığına da işaret eden Bakan Yanık, “Türkiye, insan hakları standartlarını belirlediğini iddia eden ülkelere bu süreçte insanlık dersi vermektedir. Bizim hedefimiz; bize gelen, bize sığınan, bizimle yaşamaya devam eden herkese insan onuruna yakışan bir hayat sunmaktır' diye konuştu.
Türkiye´deki Mülteciler için AB Mali Yardım Aracı anlaşmaları kapsamında Türkiye´deki sığınmacıların gıda, yakıt, kira gibi temel ihtiyaçlarının, aylık nakit desteği ile karşılanmasını sağlayan projenin devam ettiğini ifade eden Bakan Yanık, AB tarafından fonlanan en yüksek bütçeli insani yardım projesi olan Acil Sosyal Güvenlik Ağı projesi kapsamında, her ay Kızılaykart ile ihtiyaç sahiplerine düzenli nakit akışı sağlandığını belirtti.
Türk çocukları için 2003 yılında başlatılan Şartlı Eğitim Yardımının, 2017 yılında kendi bakanlıkları ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, Kızılay ve UNICEF ortaklığında, Türkiye´de geçici ve uluslararası koruma altında yaşayan çocukları da kapsayacak şekilde genişlettiklerini de hatırlatan Bakan Yanık, projeyle Eylül 2021 tarihli verilere göre, 706 bin 67 sığınmacı çocuğun en az bir kez Şartlı Eğitim Yardımı Projesinden yararlandığını ifade etti.
9367,77%3,72
34,48% 0,07
36,21% -0,34
2960,09% 0,86
4956,37% 0,55