Bakan Bilgin Hatay’da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte İskenderun Garı'nda barınan depremzede kadınlarla bir araya geldi.

HATAY 10.03.2023 19:56:00 0
Bakan Bilgin Hatay’da

Afetzedelerin ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Bilgin, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve diğer ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçede konteyner kent kurulacak alanlarda incelemelerde bulunan Bakan Bilgin ve Genel Başkan Atalay, Afet Koordinasyon Merkezi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile de bir araya geldi.

İskenderun’daki ziyaretlerinin ardından Hatay’ın Defne ilçesine geçen Bakan Bilgin ve Atalay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır kenti ziyaret ederek burada kalan vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Bakan Bilgin, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için gayretli bir organizasyon yürütüldüğünü ifade ederek, “Milletimizin, bu felaketin acılarını unutması kolay değil ama karşılaştığımız bu zorlukları el birliğiyle aşacağız. Biz sizin yanınızdayız. Ne talebiniz olursa her an Sayın Valimiz ve arkadaşlarımız burada, bize iletin, yeter. Tekrar geçmiş olsun” dedi. Bilgin, Türk-İş kadın sendika temsilcilerinin de kendilerine eşlik ettiğini dile getirerek, buruk da olsa kadın depremzedelere, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yanlarında olduklarını hissettirmek istediklerini vurguladı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da, "Şu anda sendikacılık yapmak zamanı değil, bölgedeki insanlara, çocuklara dokunmak zamanı. Bugün onun için geldik" diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler: bakan bilgin hatay’da

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    10870,60%0,43
  • DOLAR

    40,88% 0,08
  • EURO

    47,83% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4397,53% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,00