Tarih: 07.07.2024 21:12

Bakan Kurum: İlk önceliğimiz deprem

Facebook Twitter Linked-in

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yaralarımızı tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacağız. Kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak" açıklamasını yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, deprem bölgesinden Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da sahada incelemede bulundu. Kurum, Antakya, Samandağ ve Kırıkhan’da inceleme yaptı, toplantılar düzenledi. Kurum, “İlk önceliğimiz deprem. Seferberlik şuuruyla çalışmaya devam ediyoruz" açıklamasını yaptı.

“Depremden etkilenen şehirlerde, arı gibi çalışacağız”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay ziyareti öncesi sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda şunlara yer verdi: "Yegane önceliğimiz milletimiz. İlk işimiz de depremzede kardeşlerimizin mutluluğu. Çünkü asrın felaketinde asrın dayanışmasını gösteren aziz milletimize sözümüz var. Bugün ekibimizle, Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantımızı gerçekleştirdik. İnşallah cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’ya giderek sahada incelemelerde bulunacağız, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacağız. Allah’ın izni, devletimizin gücü, milletimizin duasıyla dün afet bölgelerinde şehirlerimizi nasıl yeniden ayağa kaldırdıysak aynı anlayışla deprem bölgesini de süratle ihya edeceğiz. Yaralarımızı tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak."

“Hatay’ı kadim mirasıyla yeniden ayağa kaldıracağız”

Malatya ve Kahramanmaraş’a giden ve ardından Hatay’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antakya'daki AFAD Koordinasyon Merkezinde Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay milletvekilleri, belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri ve personelin katıldığı toplantı düzenledi, değerlendirmelerde bulundu. Kurum, "Valimizle, vekillerimizle, belediye başkanlarımızla bir araya geldik, şehrimizin geleceğini konuştuk. Hataylı kardeşlerimiz müsterih olsun. Depremden etkilenen Hatay’ı kadim mirasıyla, özgün değerleriyle yeniden ayağa kaldıracağız" açıklamasını yaptı.

Kurum: İlk önceliğimiz deprem

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, “İlk önceliğimiz deprem. Valimizle, vekillerimizle, belediye başkanlarımızla, kaymakamlarımızla, rektörümüzle, sivil toplum kuruluşlarımızla, oda başkanlarımızla bir araya geldik, şehrimiz için önemli kararlar aldık. Biz afetzede kardeşlerimizin her anlarında hep yanlarında olacağız. Medeniyetler hazinesi Hatay’da yeni yuvalarına kavuşmayan tek bir depremzede kardeşimizi bırakmayacağız. Sadece elimizi değil, tüm gövdemizi taşın altına koyacağız" düşüncesini paylaştı.

“Seferberlik şuuruyla çalışıyoruz”

Samandağ ve Kırıkhan’dada değerlendirme toplantıları yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Seferberlik şuuruyla çalışmaya devam ediyoruz. Elimiz afetzede kardeşlerimizin ellerinde, aklımız yeni yuvalarımızı bir an önce teslim etmekte" görüşünü kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —