Bakanlıktan İskenderun´a kütüphane

Bakanlıktan İskenderun´a kütüphane

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kente son derece modern bir kütüphane inşaa edileceğini belirtti.

İskenderun/SES

İskenderun´da yıkılan eski Eski Doğumevi Hastanesinin yerine yapılacak olan kütüphane projesinin inşaat çalışmalarına başlandı. Kütünhanenin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacağı, iç döşemesi sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığına devredileceği açıklanmıştı.
Yapılacak kütüphanenin İskenderun´a ayrı bir değer katacağını ifade eden belediye başkanı Tosyalı, toplumun eğitim ve kültürel gelişimi için en önemli kuruluşların başında gelen kütüphane projesinin ilçeye ve tüm bölge halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğini ifade etti. Kütüphane projesi kapsamında zemin etüt çalışmalarının yapıldığını ifade eden belediye başkanı Tosyalı, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bu alanı Türkiye´nin en güzel kütüphane binalarından birisini yapmak için startı vermiş bulunuyoruz. Eğitim ve Kültüre yapılan yatırımların geleceğe yapılan yatırımlardır. Kütüphanemizle hem şehre hem de ilçemize örnek bir tesis kazandırmış olacağız. Bu tesisimizle, gençlerimizin 24 saat hizmet alabilecekleri, burada hem çalışmalarını yapabilecekleri hem de istedikleri kitaba ulaşabilecekleri özel bir ortam hazırlıyoruz.'
Kütüphane projesinin gerçekleşmesinde katkı sunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel´e, İskenderunlular adına teşekkür ettiğini ifade eden Tosyalı, 'Yeni kütüphane projesinde, çalışma salonu, internet salonu, çocuk ve yetişkin kütüphaneleri, çocuk etkinlik alanı, çalışma odaları, yetişkin ve gençler için özel okuma bölümleri, sergi salonu, kafeterya ve sosyal donatılarıyla klasik kütüphane anlayışının dışında özel olarak tasarlanmış ortak buluşma alanları da bulunacak' açıklamasını yaptı.
İskenderun Halk Kütüphanesi binasının kullanımının uygun görülmemesi üzerine tadilatının yapılması için kütüphane boşaltılmış ve geçici olarak belediyenin Tayfur Sökmen Bulvarı üzerindeki binasına taşınmıştı. Kültür Bakanlığı, eski kütüphane tadilatını başlatmamıştı. Son yapılan yerel seçimlerde ise AKP´den aday olup seçilen Fatih Tosyalı, kente belediye imkanlarıyla bir ´belediye kütüphanesi´ kurulması vaadinde bulunmuştu. İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürü Nebil Özdemir, yaklaşık bir ay önce yaptığı açıklamada, kentin Atatürk Bulvarı üzerinde ve eski doğumevi alanında belediye tarafından planlanan kütüphane binasının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacağını, iç döşemesinin sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığına devredileceğini belirtmişti. Özdemir, sahilde planlanan iki katlı kütüphane projesinin tamamlanıp, ihalesinin yapıldığını ve yer tesliminin gerçekleştiğini, yapımına da Mart veya Nisan aylarında başlanabileceğini söylemişti.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

Yükleniyor

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00