Balıkçı barınağında dip temizliği
Hatay Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Haftası´ kapsamında Samandağ´daki Çevlik Balıkçı Barınağı´nda dip temizliği yaptı.
Samandağ/SES
Deniz kirliliği için farkındalık yaratılması, sürdürülebilir çevre temizliği bilincinin oluşması ve yaygınlaşması için yapılan temizlikte HBB ekiplerine İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri, Keldağ Dalış Merkezi üyeleri ile çevre gönüllüleri de destek verdi. Ekiplerin yaptığı dip temizliğinde denizden plastik, metal, cam gibi atıklar çıkardı.
Temizlik sırasında Samandağ´daki Ulubatlı Hasan Ortaokulu ve Mağaracık Anaokulu öğrencilerine toplanan atıklar hakkında bilgi verildi; denizlere atılan atıkların canlılara verdiği zararlar anlatıldı.
HBB Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürü Seycan Mübarek Şahutoğlu, amaçlarının farkındalık yaratmak ve bilinç aşılamak olduğunu belirtti. HBB´den yapılan açıklamaya göre, Şahutoğlu, “Kıyılarda 80 personel ile temizlik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmalarda denizlerde oluşan kirliliğin boyutunu gözler önüne serdik. Öğrencilerin burada olması ve temizliğe katılması bugünü daha da değerli kıldı. Denizden plastik, metal, cam gibi eşyaları çıkaran ekipler, farkındalık yaratmak amacıyla tüm vatandaşları çevreyi korumaya, temiz ve düzenli tutmaya davet ettik' ifadesine yer verildi. Açıklamaya göre, temizlik sonrası öğrencilere 'Geleceğimi koru' yazılı tişört hediye edildi.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74




