‘Balon Balığı´ çalıştayı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Balon Balığı Sempozyumu, Bodrum´da yapıldı.

18.10.2017 12:07:26
‘Balon Balığı´ çalıştayı

Akdeniz ekosistemine zarar veren balon balıkları üzerine gerçekleştirilen uluslararası sempozyuma, Amerika, Kıbrıs, Yunanistan, Malta, Japonya, İsrail, Lübnan, Hırvatistan, Finlandiya, Mısır, Fas, Güney Afrika, Nijerya gibi 15 ülkedeki 37 farklı üniversite, enstitü, dernek ve kuruluştan 100´e yakın kişinin katılımıyla düzenlendiği belirtildi. Sempozyumda, “balon balıkları türlerinin istilası, ekosistem üzerine etkileri, halk sağlığına etkileri, izlenmesi, balıkçılığa etkileri, türlerin yaşam özellikleri ve riskler” üzerine değerlendirme yapıldı. 

İSTE´den yapılan yazılı açıklamaya göre, sempozyum, balon balıklarının gelecekte oluşturabileceği daha büyük sorunların önlenmesi için gerekli stratejilerin geliştirilmesi, bilgilerin paylaşılması ve farkındalığın oluşturulması amacıyla düzenlendi. Son 10 yılda yoğun bir şekilde ekosisteme zarar verdiği belirtilen balon balıklarının, toksik etkiye sahip olması nedeniyle insan sağlığı açısından da tehlike taşıdığı belirtilen açıklamada, Japonya, Yunanistan, Hırvatistan, Lübnan, Güney Afrika ve Türk bilim insanlarından oluşturulan panelde, balon balıklarının ekosisteme verdiği zararların en aza indirgenmesi için alınacak önlemler konuşularak, ‘sonuç bildirgesi´ hazırlandı. Panelde alınan kararların, Avrupa Birliği ve Akdeniz Balıkçılık Komitesi gibi uluslararası kuruluşlara gönderildiği de ifade edildi.

Anahtar Kelimeler: Balon Balığı çalıştayı

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74