Barınağın feneri 10 yıldır arızalı
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Samandağ'daki balıkçıların sorunlarının çözülmesini istedi.
İskenderun/SES
CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Samandağ'daki balıkçıların sorunlarının çözülmesini istedi.
“10 yıldır arızalı olan fener tamir edilmedi” diyen Güzelmansur, “Samandağ Tekebaşı Su Ürünleri Kooperatifi balıkçılarının Çevlik Limanı'na yüksek kiralar ödedikleri halde hizmet alamadıklarını belirtti, yetkili ve ilgili kurumların üstlerine düşeni yapmalarını istedi.
Limanda dip taraması yapılmıyor
Güzelmansur şöyle konuştu: "Çevlik Limanı'nda mendireğin mevcut balıkçı tekneleri için yetersiz olup, limanın dalgalarla taşınan kumlarla sığlaşmasına rağmen dip taraması yapılmadı.10 yıldır arızalı olan fener tamir edilmedi. Dolayısıyla balıkçıların hizmet alamadı ve mağdur oldu. Samandağ Tekebaşı Su Ürünleri Kooperatifi balıkçıları Çevlik Limanı'na yıllık çok yüksek kira ödüyorlar, ama hizmet alamıyorlar. Ana mendirek yetersiz kalıyor; 200'ye yakın tekne sıkışık bir vaziyette giriş çıkış yapmaya çalışıyor, sıkışık bir vaziyette teknelerini bağlıyorlar. 150 metre daha uzatılması lazım ama duyan, gören yetkili yok. Açık deniz olduğu için de dalgaların taşıdığı kumlarla liman sığlaştı. Dip taraması yapılması lazım, ilgili kurumlar ilgilenmiyor. Limanın iskele sancak fenerleri on yıldır arızalı, yanmıyor. Balıkçılarımızın müracaat etmediği kurum kalmadı, yine ilgilenen kurum yok. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum; Çevlik Limanı'na bir an önce dip temizliği yapın, mendireği uzatın, limanın fenerlerini yakın, kirayı düşürün, balıkçıların sesini duyun."
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74




