Başkan Güven: Arsuz Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız

Başkan Güven: Arsuz Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız

Arsuz´da şiddetli yağmurun ardından, etkilenen mahallelerde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Asaf Güven, oluşan hasarın en hızlı şekilde giderilmesi için çalışmalara başlandığını belirtti.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ile bası meclis üyelerinin de eşlik ettiği inceleme gezisinde mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Asaf Güven, oluşan hasarın en hızlı şekilde giderilmesi için çalışmalara başlandığını, hasar tespitinin de ilk günden itibaren yapıldığını söyledi.

Arsuz Belediyesi´nden inceleme çalışmasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada Başkan Güven´in şu değerlendirmesine yer verildi: “Arsuz´da geçtiğimiz günlerde şiddetli yağmur neticesinde sel oluştu. Bu sel, bazı mahallelerimizde büyük zararlara sebep oldu. Özellikle de yolların bir bölümü bozuldu. Köprüler yıkıldı. Köprülerdeki hasarı tespit etmek üzere şimdi bazı yerleri geziyoruz. Özellikle üç yer var ki; Haymaseki, Konacık ve Tülek´te köprüler ciddi derecede hasar gördü. Yollar tamamen işlemez hale geldi. Bunlara acil müdahale gerekli. Arsuz Belediyesi ekiplerimiz, ilk geceden itibaren sahadaydı. İlk müdahaleleri yaptı. Oluşan hasarları gidermek mecburiyetindeyiz. Arsuz Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız ama ilgili kurumlarla da istişarede bulunacağız. Tabi Büyükşehir Belediyesi de gerekli desteği bize verdi. Bundan sonra da yapılacak şeyler var. Devlet Su İşleri ile de iletişim kuracağız. Arsuz bu selden dolayı zarar gördü. Bu zararı hep beraber karşılamaya çalışacağız.”

“Yaraları sarmaya çalışıyoruz”

Aynı açıklamada CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin´in şu değerlendirmesi de yer aldı: “Sayın Başkanla beraber bende onlara eşlik ediyorum. Hem zararları yerinde görmek, tespit etmek, hem de nasıl bir katkım olur diye, manevi olarak daha çok yanlarındayım. Beraber dolaşıyoruz. Arsuz Kaymakamımızın da bu afetle ilgili zarar gören evlere, hayvanları zarar gören vatandaşlara karşı bir tespit yaptığının bilgisini aldık. Onların da bir takım yardımları olacak. Ama gördüğünüz gibi daha çok dereler, köprüler zarar gördüğü için bu işler daha çok belediyelerimizin, belediye fen işlerinin yoğunlukla çalışacağı alanlar. Pazar gününden beri de hem Büyükşehir hem Arsuz belediyemiz, Fen İşleri ekipleri, hem Belediye Başkan Yardımcıları, halkımızla birlikte birebir sahadalar. Yaraları sarmaya çalışıyoruz. Tabi hepsi bir anda olmuyor. Onun için bunu nasıl hızlandırırız onun tespitini yapıyoruz başkanımla beraber. Emeklerine sağlık. Herkese geçmiş olsun diliyorum. Zarar görenlerin zararlarının bir an önce giderilmesini temenni ediyorum.”



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Yükleniyor

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07