Başkan Güven: Esnaf, en fazla etkilenen kesimlerden

Başkan Güven: İnsanların çok mağdur olduğu, ihtiyacı olduğu bu süreçte tüm desteklerimizi gece gönderdik. Reklamını yapmadık, yapmayacağız

GÜNCEL 8.07.2020 17:08:40 0
Başkan Güven: Esnaf, en fazla etkilenen kesimlerden

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Esnaf Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen, ‘Genişletilmiş Esnaf İstişare ve Çözüm Toplantısı´nda Arsuzlu esnaflarla bir araya geldi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Daire Müdürleri, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve esnafların katıldığı ‘Genişletilmiş Esnaf İstişare ve Çözüm Toplantısı´nda Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan kararlar ve getirilen yasakların esnafları olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Başkan Güven, “Yeni bir yaza, yeni bir aktif döneme giriyoruz. Hepimiz ciddi bir süreçten geçtik. Bu süreç, tüm dünyayı olduğu gibi, Türkiye´yi de etkilen bu Covid 19 ya da koronavirüsün sebep olduğu bir salgını yaşadık. Bazı aksaklıkları yaşadık. Ama bunun içinde en fazla etkilenen kesimlerden bir tanesi esnaf kesimidir. Çünkü belirli bir işi, belirli bir yere kadar yapar ve o şekilde evine ekmek götürür. Engellendiği, yapamadığı zaman sıkıntıya düştüğünü biliyoruz. Bunu yukardakilerde biliyor. Zaman zaman bunula ilgili bir destek oluşturuldu bu süreç içerisinde. Bazılarınız ulaşmıştır, bazılarınız ulaşamamıştır, bazılarınız da başka gelir kapısı var diye ihtiyaç duymamıştır. Ama ülke olarak esnaf olumsuz etkilenmiştir. Biz bu süreci koordineli bir şekilde kaymakamlık ve yerel yönetim birlikte aşmaya çalıştık” diye konuştu

“Desteklerimizin reklamını yapmadık, yapmayacağız”

Belediye başkanı olarak çok eleştiri aldım bu anlamda ama hiçbir şekilde bu işin reklam boyutuna gitmedik. Yardımlarımızı da yaptık. Ama biz yaptığımız tüm desteği gece gönderdik. Bunun reklamını yapmadık, burada da yapmayacağız. İnsanların çok mağdur olduğu, ihtiyacı olduğu bir süreci geçirdik. Bu döneme dönecek olursak, Arsuz´un en yoğun olacak dönemi ve sizlerin en fazla iş yapacağı bir döneme gireceğiz. Her kesimin her iş kolunun kendine göre, il hıfzıssıhha da çıkan kuralları var. Biz bu kurallara uyuyoruz ve uymak zorundayız. Biz de elimizden geldiğince destek vererek ve denetleyerek bu süreci inşallah iyi atlatacağız. Bu dönemde belediyenin eksik gördüğünüz ya da görmediğiniz, gücü yetmediği için yapamadığı şeyleri sizlerden öneri alarak, yerine getirmeye çalışacağız hep beraber. Ama bir iki tavsiyede bulunacağım. Her toplantıda söylediğim bir şey var. Arsuz hepimizin, bir arkadaşımın, başkanın birinin ya da belediyenin değil. Hepimizin. Sahiplenilmesi gereken bir yerdir. Sahip çıkacağız. Elimizden geleni yapacağız. Onun için ben tüm vatandaşlarıma şunu söylüyorum; belediyeden aksak gördüğü yerleri veya ihtiyaç duyduğu şeyleri isteyeceğiz. İsteyeceğiz ama herkesin bir sorumluluğunun olması gerekir.


İSTE'nin yeni rektörü MKÜ'den

Yükseliş, Hacı Ahmetli'yi yendi

Sözleşmeyi 'hakem kurulu' bağıtladı

40 kuruluş ve kişiden 'kaygılıyız' açıklaması

Hatay heyetinden Sağlık Bakanı'na ziyaret

İskenderun AKP'de gençlerin başkanı değişmedi

Kutlu'nin ilk öykü kitabı okuruyla buluştu

AFAD, "Sednaya hapishanesinde çalışıyor"

'Hak sahipliği başvurusuna 15 günlük itiraz süresi

Deprem inşaatında 'tarihi mezar' çıktı

TMMOB kamu denetimi istedi

Soylu bu kez kongreyle görevde

Derin: Standart dışı üretim konutlarda kullanıldı mı?

CHP İlçe Başkanı Derin havayı kirleten firmalara denetim istedi

Yolbulan grevi, 180 günü geçti

  • BIST 100

    9801,68%-1,10
  • DOLAR

    35,48% 0,17
  • EURO

    36,30% -0,06
  • GRAM ALTIN

    3064,80% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4887,81% 0,00