Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

Yeni devlet hastanesi ve TOKİ konutlarının yapıldığı Cebike bölgesini 'yeni İskenderun' olarak niteleyen İskenderun Belediye Başkanı Dönmez, yapılan imar planlaması ile bölgedeki arazilerin değerinin bin kat arttığını savundu.

İSKENDERUN 6.08.2024 13:07:00 0
Başkan Dönmez: Cebike bölgesi

Bazı kamu projeleri ve yapılan çalışmaları yöre sakinleri ile paylaşan belediye başkanı Dönmez, yörede arsası olanlara da 'arazilerinizi satmayın, hakkımı helal etmem' diye seslendi. İskenderun yöresindeki çok sayıda iş insanının, yıllar önce Cebike bölgesinde yüzlerce dönüm arsa aldığı ve bu arsaları kamu projelerine yönelik sattığı biliniyor.

İskenderun/SES

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Cebike (Düğünyurdu) mahallesi bölgesinde yapılmakta olan İskenderun Devlet Hastanesi inşaatı ve TOKİ konutları ile bazı kamu projeleri ve yapılan çalışmaları yöre sakinleri ile paylaştı. Cebike Mahallesinde imar planlarının vatandaşların lehine olacak şekilde sonuçlanması için Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi olarak çalıştıklarını belirten Dönmez, TOKİ’nin genişleme alanını hazine arazilerine doğru değiştirilmesini sağladıklarını ifade etti. Dönmez, "Eksiklikler var mı var, yanlışlıklar var mı var?Bu yanlışlıklar ve eksiklerin tamamını düzeltecek kurum İskenderun Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'dır. TOKİ'nin genişleme alanını değiştirdiğimiz gibi yeni hastanenin yerindeki mülk sahiplerine hastanenin en yakınından yer alacakları şekilde planlama yapılıyor" dedi.

Arazilerin değeri bin kat arttı

İskenderun'un 50 yıllık planlamasında Cebike bölgesi tarım arazisi ve değeri bir lirayken, yapılan imar planına göre değerinin yüzlerce kat arttığını savunan İskenderun Belediye Başkanı Dönmez, İskenderun Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, "İmar planında 1.4 olan emsalda en az 1,6 ya da 1,8'e çıkarılması için bakanlığa müracaatta bulunduk; 'gelip bakalım' dediler. 1.6'ya sıcak bakıyorlar, Biz, bakanlığın onayına sunacağız. İkna edemezsek, İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi yerelde sorunları çözmek için elini taşın altına koymaya hazır, siz hiç merak etmeyin. Bununla ilgilenmeyen bir belediye başkanı bununla ilgilenmeyen bir siyasi irade, bununla ilgilenmeyen bir İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, bölge milletvekilleri olsaydı, bu plana da kıyamet koparsanız, böyle kalırdı. Ama biz ne dedik seçimlerden önce, dedik ki 'burası bizim köyümüz. Rahat olun eksikliklerimizi biz gidereceğiz. İnsanların haklarını biz yerine koyacağız' dedik ve bununla ilgili geldiğimiz günden beri çalışmalar yapıyoruz. Arazinizi satmayın, hakkımı helal etmem. Burası İskenderun’un en güzel yeri olacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Atık tesislerini kaldırmak için planlama yapıyoruz”

İmar düzenlemesi ile değeri bin kat arttığını savunduğu arazilerini satmamaları yönünde vatandaşlara çağrıda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Dönmez, "Arkadaşlar bir metre yeriniz varsa da satmayın, hakkımı helal etmem size. Bir metre yerinizi satmayın. Burası nasıl olacak biliyor musunuz? Ankara'da, İstanbul'da yapılan yeni yerleşim alanları gibi olacak. 600 yataklı hastaneden bahsediyorum. Burası hastane, bulvarlarla İskenderun'un en değerli yeri olacak. Bölgede bulunan atık tesislerinide kaldırmak için planlama yapıyoruz” diye konuştu.


İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,01% 0,35
  • EURO

    37,84% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2821,38% 0,43
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75