Tarih: 06.10.2021 17:32

Başkana taş ocağını şikayet ettiler

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

Yetersiz mevcut meraların toz içinde olmasından dolayı hayvanlarını otlatamadıklarını ifade eden Başpınar mahallesi sakinleri, “Hayvanlarımız toz yüzünden beslenemiyor. Yüksek patlama sesleri yüzünden hayvanlar düşük yapıyor, geçim kaynaklarımız tehlike altında” dedi.

Savaş: Taş ocakları büyük sorun yaratıyor
Ziyarete ilişkin HBB´den yapılan yazılı açıklamada onu hakkında daha önce gösterdiği hassasiyeti tekrarlayacağını belirtilen HBB Başkanı Savaş´ın şu değerlendirmesine yer verildi: “Konu ile ilgili detaylı bir şekilde ilgileneceğim, taş ocakları büyük sorunlar yaratıyor, tüm canlıları tehdit ediyor. Desteğimiz sizinle, köye gidip yerinde göreceğiz. Öz yurdumuzda garip hissediyorsunuz, bu üzüntü verici. Dağ ceylanlarının koruma alanı genişletilerek taş ocağı işletmelerine verildi. Bu işletmelere ruhsat verilirken yerel halk hiç dinlenmedi ve tüm karşı çıkmalara karşın ruhsat verildi.”

Haziran ayında da değerlendirme yapmıştı
Lütfü Savaş, haziran ayında Kırıkhan´a yaptığı ziyadedde bölgedeki 133 bin dönümlük yaban hayatı alanının 8 bin dönümünün madencilik faaliyetlerinin yürütülmesini de kapsayacak şekilde kullanıma açılmasına karşı çıkmıştı. Savaş, “Bu coğrafya hepimizin ve burada yaşayan tüm canlılar bize emanet. Emanetimize sahip çıkalım. Resmi kurumlar, özel teşebbüsler, STK´lar olarak yaşamak isteyen canlılara katkı sunalım” değerlendirmesini yapmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —