Basra´ya yatırım daveti

Hatay´a gelen İrak´taki Basra Ticaret Odası Başkanı Majed Mozan, İskenderun ve Antakya´da bazı kuruluşlar ve iş insanlarıyla görüştü.

GÜNCEL 23.08.2019 11:13:53 0
Basra´ya yatırım daveti

Nesrin Geyik/İskenderun

 Mozan, İskenderun ve Antakya´da ticaret ve sanayi odası yöneticilerini ayrı ayrı ziyaret edip, Basra ve İskenderun Körfezi arasında ticari ve lojistik bağları güçlendirmek istediklerini ifade etti. Basra Ticaret Odası Başkanı Mozan´ın İskenderun ve Antakya ziyaretlerine Limak Port İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy ve yardımcısı Mehmet Ünlü de eşlik etti. Oda yöneticileri de Mozan´ın ziyaretine teşekkür etti.
İskenderun Limak Port´un liman sahasında incelemede bulunan ve iki kentte ziyaretlerde bulunan İrak-Basra Ticaret Odası Başkanı Mozan, İskenderun limanı ile ticari ve lojistik faaliyetler yürütmek istediklerini söyledi. Mozan, “İskenderun Körfezi ülkemize çok yakın. İki ülke arasında ticaretin geliştirilmesini hedefliyoruz tarihte olduğu gibi Irak ve İskenderun arasındaki ticaretin yeniden canlanması için iş dünyası olarak üzerimize düşen görevleri yapmalıyı' dedi ve yöredeki iş insanlarını ticaret bağlantısı, yatırım yapılması için Basra´ya davet etti.
Limakport Genel Müdür Yardımcısı Ünlü de 'İskenderun Körfezi batı denizlerinin son noktası. Basra Körfezi ise doğu denizlerinin son noktasıdır. Basra ve İskenderun Körfezlerini birbirine karadan bağlamalıyız. Tarihi İpek yolunu yeniden canlandırmak hedefindeyiz. Basra ve İskenderun körfezleri arasındaki ticareti lojistik ağı ile bir birlerine bağladığımızda Bağdat, Musul, Kerkük ve Erbil´i de İskenderun´a getirmiş olacağız. Gemilerin sıraya girdiği bir İskenderun körfezi hayal ediyoruz ve bunu başarmak için tarihi İpek Yolu´nu canlandırmamız lazım' değerlendirmesini yaptı.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

Renan Koen kültürel miras için seslendirdi

Şehit Pamir'e 'park yasağı'

  • BIST 100

    10208,76%-1,56
  • DOLAR

    41,79% 0,15
  • EURO

    48,73% -0,27
  • GRAM ALTIN

    5724,11% -1,68
  • Ç. ALTIN

    9886,33% 1,99