Baştuğ Metalurji, Tosyalı bünyesinde

İskenderun/SES

EKONOMI 3.07.2024 17:11:00 0
Baştuğ Metalurji, Tosyalı bünyesinde

Baştuğ Metalurji, yaşadığı mali sorunlar nedeniyle bir süredir devam eden görüşmelerin ardından 3 Temmuz itibarıyla Tosyalı Holding’e devredildi. Devir ile Tosyalı Holding, üretim kapasitesi önemli ölçüde arttırdı ve Türkiye'nin en büyük ikinci çelik üreticisi konumuna geldi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'Nde faaliyet gösteren çelik üreticisi Baştuğ Metalurji yönetiminin, yaşanan mali sorunlar nedeniyle bir süredir potansiyel alıcılarla görüşmelerde bulunduğu, dün (03 Temmuz 2024) itibarıyla da şirketin Tosyalı Holding bünyesine katılacağı açıklandı. Baştuğ Metalurji’den yapılan açıklamada, şirketin devredilmesiyle birlikte işten çıkarmaların durdurulduğu belirtildi. Detaylı açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı ifade edildi. Tosyalı Holding, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Tosyalı'nın üretim kapasitesi 8 milyon tona çıkacak

Son üç aydır atıl durumda olan Baştuğ Metalurji tesislerinde üretimin ne zaman yeniden başlayacağının kesinlik kazanmadığı belirtildi. Yıllık 2 milyon ton ham çelik ve 1,25 milyon ton haddeleme kapasitesine sahip olan Baştuğ Metalurji Tesisinin faaliyete geçmesi durumunda, Tosyalı Holding kütük üretim kapasitesini arttıracak. Tosyalı Holding'in 6 milyon ton/yıl ham çelik kapasitesine sahip olduğu biliniyor. Baştuğ Metalurji'nin tesislerinde üretimin yeniden başlamasıyla birlikte Tosyalı Holding’in toplam ham çelik kapasitesi 8 milyon tona ulaşacak. Kapasite artışı ile Tosyalı Holding, Oyak Maden Metalurji'nin ardından Türkiye'nin en büyük ikinci çelik üreticisi konumuna gelecek. Geniş üretim yelpazesini sahip olan Tosyalı Holding, kütük, filmaşin, ticari profil, slab, sıcak rulo sac, soğuk rulo sac, kaplamalı sac ve boru gibi çeşitli çelik ürünlerinin üretimini yapıyor. 


Anahtar Kelimeler: Baştuğ Metalurji Tosyalı bünyesinde

En büyük 500 sanayinin 15'i Hatay'da

5 ilçede "Suriyeli tahriki" girişimi

Rehabilitasyon merkezi, kafes sonrası

Baştuğ Metalurji, Tosyalı bünyesinde

"Seyyanen zam zorunludur"

Milletvekili Çalışkan: Yaşananlar, 'artçı depremler' ve 'idari felaket'

Belediyeden yüzme kursu

Grev çadırına destek ziyareti

Kale- Işıklı yoluna asfaltlama

LGS tercihleri 17 Temmuz'a kadar

"İktidar, depremzede vatandaşını zarara uğratıyor"

Depremzede kuradan çıkan konutunu alamıyor

HBB'den, ücretsiz ve indirimli kart

İktidar, 'refah masalını' anlatıyor

KETEM personeline 'uyum eğitimi'

  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87