Baştuğ Metalurji, Tosyalı bünyesine...

Baştuğ Metalurji, Tosyalı bünyesine...

İskenderun/SES

Baştuğ Metalurji, yaşadığı mali sorunlar nedeniyle bir süredir devam eden görüşmelerin ardından 3 Temmuz itibarıyla Tosyalı Holding’e devredilmesi için görüşmelerin son aşamaya geldiği bildirildi. 

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'Nde faaliyet gösteren çelik üreticisi Baştuğ Metalurji yönetiminin, yaşanan mali sorunlar nedeniyle bir süredir potansiyel alıcılarla görüşmelerde bulunduğu, 03 Temmuz 2024 itibarıyla da şirketin Tosyalı Holding bünyesine katılacağı açıklandı. Baştuğ Metalurji’den yapılan açıklamada, şirketin devredilmesiyle birlikte işten çıkarmaların durdurulduğu belirtildi. Detaylı açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı ifade edildi. Tosyalı Holding ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Tosyalı'nın üretim kapasitesi 8 milyon tona çıkacak

Son üç aydır atıl durumda olan Baştuğ Metalurji tesislerinde üretimin ne zaman yeniden başlayacağının kesinlik kazanmadığı belirtildi. Yıllık 2 milyon ton ham çelik ve 1,25 milyon ton haddeleme kapasitesine sahip olan Baştuğ Metalurji Tesisinin faaliyete geçmesi durumunda, Tosyalı Holding kütük üretim kapasitesini arttıracak. Tosyalı Holding'in 6 milyon ton/yıl ham çelik kapasitesine sahip olduğu biliniyor. Baştuğ Metalurji'nin tesislerinde üretimin yeniden başlamasıyla birlikte Tosyalı Holding’in toplam ham çelik kapasitesi 8 milyon tona ulaşacak. Kapasite artışı ile Tosyalı Holding, Oyak Maden Metalurji'nin ardından Türkiye'nin en büyük ikinci çelik üreticisi konumuna gelecek. Geniş üretim yelpazesini sahip olan Tosyalı Holding, kütük, filmaşin, ticari profil, slab, sıcak rulo sac, soğuk rulo sac, kaplamalı sac ve boru gibi çeşitli çelik ürünlerinin üretimini yapıyor. 



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00