´Battı-çıktı´ sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapımına geçen yıl Temmuz ayında başlanan İskenderun´un Pac Meydanındaki battı-çıktı projes sürüyor.

GÜNCEL 18.07.2018 11:15:33 0
´Battı-çıktı´ sürüyor

İskenderun/SES

Pac Meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı arasını kapsayan 1.700 metre uzunluğundaki battı-çıktı projesi, Pac, Üst Geçit ve Tayfur Sökmen kavşaklarından oluşuyor. 1.700 metrelik yolda, 6 adet yan yolla, kavşaklara bağlantı sağlanacak.
Pac projesinde gabari yükseklikleri değişse de asfalt ile üst tabliye arası yüksekliğin ortalama 5.5 metre olduğu ifade idildi. Projede servis yolları asfaltlanırken, kavşak düzenlemelerine de başlandı. Kavşakların önümüzdeki günlerde yeşillendirilerek estetik bir yapıya kavuşturulacağı belirtildi. İskenderun´un trafik yükünü yüzde 30 civarında rahatlatması beklenen projedeki üst korkuluklar, battı-çıktı içi alt ve üst cephe betonları da sürüyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da proje güzergâhında yaptığı inceleme sonrası, proje hakkında ilgililerden bilgi aldı. Bir yıldır devam eden projede işlerin önemli bir bölümünün tamamlandığı, geriye kalan noksanların tamamlanması ve proje güzergâhının asfaltlamasıyla, önümüzdeki günlerde yolun hizmete gireceği ifade edildi. Asfaltlanan ve trafiğe açılan yan yollar ile her üç kavşakta trafik akarken, yüklenici firma personeli de çalışmasına devam ediyor.

Anahtar Kelimeler: hbb

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

Renan Koen kültürel miras için seslendirdi

Şehit Pamir'e 'park yasağı'

  • BIST 100

    10530,28%-0,25
  • DOLAR

    41,82% 0,05
  • EURO

    48,41% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5527,80% 0,07
  • Ç. ALTIN

    9057,79% 0,00