Battı Çıktı´ya çevre düzenlemesi
Pac Meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı arasında 2017 temmuz ayında ilk fore kazıkları çakılarak altyapı tesisleriyle ilgili keşif kazısı birlikte başlatılan Battı Çıktı Projesi, çevre düzenlemesinin ardından altgeçit ulaşıma açıl
Nesrin Geyik/İskenderun
Hatay Büyükşehir Belediyesi4nden yapılan yazılı açıklamada da 1.700 metre uzunluğundaki battı-çıktı projesi kapsamında asfaltlamada son aşamaya gelindiği belirtildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesinin il genelinde başlattığı ulaşım seferberliği kapsamında İskenderun Battı Çıktı Projesinin bulunduğu bölgenin servis yollarında son aşama asfalt çalışmalarına başlandı. Servis yollarında asfalt ve kavşaklarda çevre düzenlemesi çalışması eş zamanlı yürütülen proje çalışmalarını inceleyerek proje hakkında bilgiler veren HBB Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, yapılan dev projeler sayesinde İskenderun Adliye kavşağı ile Pac Meydanı mevkiindeki iki önemli ulaşım sorununun çözüme kavuşturulduğunu kaydetti. Çalışma süresince İskenderun halkının gösterdiği sabır ve anlayışa teşekkür eden Beydilli, proje güzergâhı üzerinde kullanılacak olan iki yönlü servis yollarının asfalt çalışmalarının ve Battı-Çıktı Projesinin iç kısımlarında ise bordür parke çalışması ile çevre düzenlenmesinin tamamlanması ile yolun açılacağını ifade etti.
Hatırlanacağı gibi projenin bir yıl içinde tamamlanarak hizmete girmesi hedeflenmişti. 3 bin 200 kazıkla zemin güçlendirilmesi yapılan projesinde Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Lütfü Savaş, tek problemini ise ‘yumuşak zemin´in oluşturduğunu açıklamıştı. Kent trafiğine ilişkin etkisini ise Savaş, araç trafiğinin yüzde 30´luk kısmının Adliye-Pac-tayfur Sökmen kavşaklarını kullanarak transit geçiş yaptığını, kavşak düzenlemesinin bu yüzde 30´luk külfeti kent trafiğinin içinden düşüreceğini belirtmişti.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,34% 0,23
-
GRAM ALTIN
6287,38% 0,67
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00




