‘Battı-Çıktı´ya değişiklik talebi

21 Nolu Kooperatifler meslek grubu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetim kurulundan alt geçit projesinde değişiklik yapılması için Belediyeye başvurmasını istedi.

23.06.2017 10:50:51 0
‘Battı-Çıktı´ya değişiklik talebi

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Pac meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı arasında ihale edilen alt geçit projesinin kent içi yerine transit ulaşımı öncelikli hale getirdiğini belirten İTSO´nun 21 nolu Meslek Grubu, ‘sektöründe oluşan sorunların görüşülmesi´ gündem maddesiyle gerçekleştirdiği toplantıda katılanların oybirliğiyle projenin değiştirilmesi gerektiğini belirtti. 

İbrahim Açıkgöz´un kent dışında olmasından dolayı katılamadığı belirtilen, Meslek komitesi Başkan Vekili Rafi Sümbültepe, üyeler Ali Tekten, Ercüment Kimyon ve Mehmet Kütük´ün gerçekleştirdiği toplantının kararında, “İnşaat yapımı aylarca sürecek bu kamusal yatırımı kent esnafının ekonomik zararı yanında ticaret ve ekonominin bu bölgede uzunca süre yapılmasını engelleyeceği, ayrıca projede araç trafiğinin öncelikli hedef alındığı, yayaların bu proje kapsamında kullanım alanlarının yok edildiği gerekçesi ile Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Fikret Zorlu tarafından hazırlanan önerinin” dikkat alınması önerildi. Öneride, Pac Meydanı´nda tek alt geçit kavşağı yapılması, Ulucami Kavşağı´nın trafiğe kapatılması, Tayfur Sökmen Bulvarı´nın sinyalizasyon sisteminin trafikteki araç yoğunluğunun belli saatlerde farklı olması değerlendirilerek sinyalizasyon sisteminin yenilenerek bu kavşaktaki sinyalizasyon uygulamasının geliştirilmesi de teklif ediliyor. Kararda, “Teklifin daha rantabl bir proje olarak değerlendirilerek mevcut projede kamu yararı dikkate alınarak revize edilmek üzere konunun Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na Oda´mız önerisi olarak sunulmak üzere konunun Odamız Yönetim Kurulu´nda değerlendirilmesi hakkında karar alındı” denildi.

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    37,90% 0,30
  • EURO

    42,94% 1,61
  • GRAM ALTIN

    3957,95% 2,25
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67