Bebek ve Öncü seçmenin nabzını tuttu

Bebek ve Öncü seçmenin nabzını tuttu

Vatan Partisi Hatay milletvekili adayları Mustafa Bebek ve Nejla Öncü, İskenderun´da gerçekleştirdikleri pazar ziyaretlerinde esnafın sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini paylaştı.


Parti yöneticilerinin de eşlik ettiği pazar ziyaretinde Vatan Partisi ikinci sıra Hatay Milletvekili adayı Mustafa Bebek, önceliklerinin ‘milletin hazinesinden hortumlanan malları tekrar milletin hazinesine geçirerek´ önemli bir kaynak yaratacaklarını söyledi. Bebek, “Milletin hazinesinden yasadışı yollardan gasp edilen kaynakları tekrar milletin hazinesine katacağız. Uyuşturucu ve silah kaçakçılığından elde edilen mafya sermayesi başta olmak üzere kara ve kirli para, yasadışı yollardan ve rüşvetle yığılan servetler: “Nereden buldun yasası” ile yatırım ve iş yaratmaya ve halkın refahına hizmet eden kamu kaynaklarına dönüştürülecektir. Hortumlanan kaynaklardan yurt dışına kaçırılanların Türkiye´ye getirilmesi için yasal yöntem uygulanacaktır” diye konuştu.
Sorunlarının ancak üretim ekonomisi ile çözüleceğini vurgulayan Bebek, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Bizim programımızda sadaka diye bir şey yoktur. Sistem partileri sorunu çözmek için sadaka öneriyorlar, biz ise işsizlere sadaka değil, iş vereceğiz. Herkesin işi olacak, sadakaya harcanan paraları üretime yönlendireceğiz, işsize iş alanı açacağız. Çalışanların ücretleri zamanında ödenecektir. Bizim halkın kaynakları olanı uluslar arası para babalarının emrine değil, üretim yapana ve küçük esnafımızın daha iyi şartlarda iş hayatını sürdürmesi için kullanacağız.”

Öncü: Kadınlar ve emeklilerin önü açılacak
VP´nin Hatay adaylarından Nejla Öncü de Vatan Partisi´nin Hatay Milletvekili adaylarının yarısı kadın olduğunu hatırlatarak, bunun partinin kadınlara yaklaşımının bir göstergesini oluşturduğuna dikkat çekti. Pazar yerlerinde köylü kadınların ve emeklilerin bir şeyler satarak, hayatlarını devam etmelerinin zorluğunu gözlemlediklerini de sözlerine ekleyen Öncü, Vatan Partisi iktidarında kadınların ve emeklilerin bu gibi sorunlarla karşılaşmayacaklarını belirtti. Öncü, “Bütün emeklileri kapsayan bir intibak yasası çıkaracağız. Emekli, dul ve yetim aylıklarını emekli örgütleri ile görüşerek, günün ihtiyaçlarına göre düzenleyeceğiz. Emeklilikte sigortalılık sürelerini ve prim ödeme günü sayısını esas alacağız. Yaş koşulunu kaldıracağız. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözeceğiz. Emeklilerin, emekli olduktan sonra sokakta sürünmesine yol açacak yolları tıkayacağız” diye konuştu.
Çiftçinin bankalara olan faiz  borçlarını sileceklerini, vadesi gelen ana paranın ise dört takside bağlanacağını ifade eden Öncü, şunları ifade etti: “Küçük esnafımızın, sokaklarda perişan olmasına izin vermeyeceğiz. Esnafımızı koruyan yasalar çıkaracağız ve destek akçeleri ile hayatlarının daha kaliteli olmasını sağlayacağız. Bu gün özelleştirilen Kamu Kurumlarının yeniden kamulaştıracak, işsizlerimize iş sağlandığı takdirde, esnafımızın kapısından geçmekte zorlanan, işçilerimize, köylümüze iş imkanları sunacağız.”



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20