Befesa Silvermet fabrikasında 'grev kararı'

İskenderun/SES

EKONOMI 6.07.2024 07:48:00 0
Befesa Silvermet fabrikasında

Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu Befesa Silvervet Fabrikasında asgari ücret seviyesinde ücret alan 75 işçi adına sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamayınca, sendika grev kararı aldı ve uygulama tarihini 26 Temmuz olarak açıkladı. Sendika işçilerin talebi üzerine ücrete yüzde 81 zam yapılmasını isterken, işverenin yüzde 27,7 zam teklifi verdiği öğrenildi. 

Sendika yönetimi, grev kararını fabrikaya işçilerle birlikte astı. İŞçi ve işveren arasında anlaşma sağlanamaması halinde İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Befesa Silvermet Çelik Tozu Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Fabrikası işçileri, 26 Temmuz Cuma günü greve çıkacak. Ancak, grev gününe kadar işçi ve işveren temsilcileri görüşmelerde bulunup, anlaşma sağlayabilecek.

Grev kararının asıldığı Befesa Silvervet Fabrikası önünde işçilere seslenen Birleşik Metal-İş Sendikası Örgütlenme Sekreteri Fehmi Elmacı, kısa sürede örgütlenme gerçekleştirdiklerini ve işçinin haklarınızı mücadele ederek arama yöntemini seçerek, Birleşik Metal-İş Sendikasına geçtiğini ifade etti. 

Elmacı, "Biz de bu anlamda sonuna kadar yanınızdayız. Yasal çerçevede izlenmesi gereken tüm süreçler izlendi ve bizim derdimiz amacımız greve çıkmak değil, bizim derdimiz geçinebileceğimiz ücretleri almak. Yasaların bize verdiği grev hakkımızı kullanmayı da göze alıyoruz. Sizlerin de geride duracağınızı zannetmiyorum. Sonunda kazanan biz olacağız” değerlendirmesini yaptı. 75 işçinin çalıştığı fabrikada 58 üyelerinin bulunduğunu belirten Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şubesi Başkanı Deniz Ilgan da toıplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ücret ve ücrete bağlı maddelerde anlaşma sağlanamadığını söyledi. Ilgan, "Ücretlerin üzerine yüzde 81 zam istiyoruz, işveren yüzde 27,7 teklif ediyor. Yılda dört ikramiye, yakacak ve bayram paraları talep ediyoruz. İşveren de seyyanen zam teklif ediyor. Biz kıdem olarak istiyoruz. Bizim talebimiz kıdem zammı. Çünkü burada 17-18 yıl çalışan işçiyle 3-4 yıl çalışan işçi hemen hemen aynı maaşı alıyor. Yılların çalışmışlığından burada eser yok. Bizler de insanların fabrikalarda kendi ömründen, bedeninden verdiği emeğin bir karşılığı olması noktasında talebimiz var. Anlaşamadığımız konular bunlar" dedi. 

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerini greve çıkmadan, masa başında çözmek istediklerini ifade eden Ilgan, işverenin 26 Temmuz'a kadar görüşme çağrısında bulunması halinde görüşme yapacaklarını da söyledi.


Anahtar Kelimeler: Befesa Silvermet fabrikasında ' kararı'

İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9774,49%0,17
  • DOLAR

    34,07% 0,02
  • EURO

    37,90% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2800,85% -0,06
  • Ç. ALTIN

    4589,57% 0,00