Belediye personeline cankurtaran eğitimi

Belediye personeline cankurtaran eğitimi

Dörtyol Belediyesi boğulma vakalarındaki artışlar üzerine acil eylem planı gerçekleştirerek sahil bandında görevlendirdiği personellerine cankurtaran eğitimleri vermeye başladı.

Nesrin Geyik/İskenderun

2015 yılından beri sahil şeridinde soyunma kabini, duş, şezlong ve şemsiyelerle ücretsiz halk plajları oluşturan Dörtyol Belediyesi, sık sık yaşanan ya da yaşanma tehlikesi geçirilen boğulma olayları üzerine sahil bandı boyunca personel tahsis ederek tedbir aldı. Belediyesi açtığı kursla, personele cankurtaran eğitimi de verdi.
Geçen hafta tamamlanan kurslarda 7 belediye personeli ile bir emniyet ve bir jandarma personeline eğitim verildi, eitimlerini tamamlayanlar Bronz Cankurtaran sertifikalarını Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan´dan aldı.
Belge töreninde konuşan cankurtaran eğitmeni Orhan Yıldız, 'Dörtyol´da Beledinin katkılarıyla ilk defa düzenlenen cankurtaran kursu tamamladı. Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy´un destek ve teşvikleriyle dokuz görevliye cankurtaran eğitimi verildi. Eğitim sürecinde kursiyerlere, suda boğulmalarda kazazedeye müdahale teknikleri, su içerisinde taşıma, itme, çekme, yaklaşma ile sudan çıkarma teknikleri, kurtarma ekipmanlarını tanıma ile ekipmanlarla müdahale ve sudan çıkarılan kazazedeye yapılması gereken ilk yardım müdahalesi dersleri aktarıldı. Kursiyerler, edindikleri bilgi ve becerileri en değerli şey olan insan hayatını kurtarmak adına kullanacak. Şimdiki hedefi; Dörtyol Belediyesi bünyesinde su altı arama kurtarma ekibi oluşturmak. Bu konuda görüşmeler sürüyor' dedi.
Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Gürakan da şunları söyledi: 'Dörtyol sahillerinin çok daha verimli ve güvenli bir şekilde kullanılması yönünde verdikleri talimatlar doğrultusunda sahil bandımızda bir dizi çalışma yaparak vatandaşların deniz ve kumsallardan en iyi şekilde yararlanmasını sağlıyoruz. Tabi konfor kadar can güvenliği de önemli. Sahil bandının tamamına güvenlik ve ikaz levhaları yerleştirdik. Zabıta personeli gün boyunca devriye görevi yaparak vatandaşları bilgilendiriyor ve uyarıda bulunuyor. Dörtyol Belediyesi olarak sahil bandımızda görevlendirdiğimiz 7 arkadaşımıza da Cankurtaran eğitimi aldırarak bu işin daha bilinçli ve donanımlı yapılmasını sağlamış bulunuyoruz.'



Anahtar Kelimeler: Yaşar Gürakan

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

Yükleniyor

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25