‘Belediye konservatuvarı olsun’ dileği

İskenderun/SES

GÜNCEL 10.06.2024 19:13:00 0
‘Belediye konservatuvarı olsun’ dileği

Arsuz Kültür Sanat İletişim ve Müzik Derneği AKSİMDER, Türk Sanat Müziği korosunun konserinin ardından bu kez türkülerle Arsuzlularla buluştu. Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yanmaz’ın başarı dileğini paylaştığı konser öncesinde konuşan Dernek Başkanı Hakan Mazman, bölgedeki potansiyelin ve yürütülen çalışmaların bir belediye konservatuvarına dönüşebileceğini söyledi.

AKSİMDER Türk Halk Müziği topluluğu Bahar Konserinde Şef Ali Kılıç yönetimindeki konserini Arsuz Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Çalışmalara ve konsere katkı veren kurumlar adına plaket verildiği konserde konuşan AKSİMDER Başkanı Hakan Mazman, başlattıkları müzik çalışmalarının belediye konservatuvarı bünyesine dönüşebileceğine dikkat çekti. Mazman, “Biz içinde insan sevgisi, doğa ve müzik sevgisi barındıran birkaç gönül insanı biraraya gelip bir kartopu oluşturmak üzere bir kar tanesini bu toplumun yüreklerine akacak şekilde bir başlangıç yapmaya çalıştık. Biliriz ki çok büyük hayallerimiz var, dileriz ki belediye konservatuvarına dönüşür, buradan çok büyük müzisyenler çıkar, dünyanın tanıdığı sanat erbapları çıkar. Bu bölgenin bu potansiyeli, bu büyük gücü içerisinde barındırdığına inanıyoruz” dedi.

Müziği bölgede yaymak, olgunlaştırmak, sanatsal çalışmalar yürütmek üzere kurdukları derneğin müzik çalışmalarının Halk Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arsuz Belediyesi’nin destekleriyle bugüne kadar geldiğini de sözlerine ekleyen Mazman, insanların yalnızlaştırıldığı günümüzde müziğin cam duvarları kıran, iletişimin kapısını açan diline işaret etti. Mazman, müzik aramızda oluşan bu duvarları, bariyerleri, cam duvarları, tuğlaları rahatlıkla kırabildiğimiz, gönülden gönüle bir bağ kurabildiğimiz, anladığımız, birbirimize sevgi diliyle yaklaştığımız en önemli dillerden bir tanesidir. Her evde bir  müzisyen, her evde müzik ve müzik aleti olmalı. Mutlaka bir enstrüman alın, evinizde bulundurun. Mutlaka onu evinizde biri çalacaktır.

Neruda’dan okuduğu dizelerle konuşmasını sürdüren Mazman, konuşmasını “Okuyalım, müzik dinleyelim, müzik yapalım ve vicdanlarımızda hoşgörüyü hoş tutalım her zaman” çağrısıyla tamamladı.


İSTE’de rektörlük başvurusu başladı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Taksilere 'yönetim merkezi' uygulaması

"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

Araçta 336 tarihi eser

Dörtyol'da 'tefecilik' operasyonu

Ulucami, HBB ile Bursa arasında 'bekliyor'

Okul temizliğine 480 görevli

"Vali" Demiryürek, törenle uğurlandı

Befesa'da anlaşma sağlandı

Yağışlar olumsuz etkiledi

"Çocuk cinayetleri politiktir"

  • BIST 100

    8838,6%2,13
  • DOLAR

    34,23% 0,04
  • EURO

    37,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    3017,53% 0,86
  • Ç. ALTIN

    5004,16% 0,19