Tarih: 14.09.2024 16:29

Belediye Musiki Derneği, sezonu başlattı

Facebook Twitter Linked-in

Akın Bodur/İskenderun

Fener Caddesi üzerindeki karayollarının eski arazisi üzerine yapılan Millet Parkı'nda bulunan binasında yeni çalışmalarını başlatan İskenderun Belediyesi Musiki Derneği, yeni dönem açılışında hem buluştu hem de kısa bir çalışma yaptı.

Dernek bünyesinde dört ayrı koro var

İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Fatih Demiral, çalışmalar ve konser hazırlıklarının 6 Şubat depremleri sonrası yapılan binada süreceğini belirtti. Yeni binalarında ilk sezonları olacağını anlatan Musiki Derneği Başkanı Demiral, "Bütün korolarımızın açılışını yapıyoru. Türk Sanat Müziği Kadınlar Korosu, Halk Müziği Korosunun sezon açılışlarını ayrı ayrı yaptık. Ayrıca İskenderun Belediyesi Musiki Derneği'nin açılışını da yaptık. Çünkü, dernek bünyesinde Türk Sanat Müziği Kadınlar Korosu, Halk Müziği Korosu'nun dışında folklor gurubu, polifonik koro (çok sesli koro) ve çocuk korolarımız da var. Bunların hepsinin çalışmalarını burada yapacağız" değerlendirmesini yaptı.

Açılışta 'güzel bir sezon' dileği

Türk Sanat Müziği Kadınlar Korosu, Halk Müziği Korosu ve dernek etkinliklerinin genel sezon açılışında konuşan Demiral, 'güzel bir sezon' dileğinde bulunarak, "İnşallah her şey istediğimiz gibi gider" dedi.
Amatörce ama profesyonel anlayışla birlikte müzik yaptığı arkadaşlarına seslenen İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Başkan Yardımcısı Bülent Akın ise yeni dönemde başarılar diledi. Akın, "Elbette eksiklikler, sıkıntılar var. Olacak da ama sıkıntılar aşılır, birlikte aşarız" diye konuştu.

Göç edenler de korolara katıldı

Her gurupta (koroda) 50 dolayında kişinin bulunduğunu ifade eden Demiral, gazetemize yaptığı açıklamada da İskenderun Belediyesi Musiki Derneği'nin toplamda ortalama 200'ye yakın kişiden oluştuğunu da ifade etti. Demiral, 6 Şubat depremleri sonrası depremin çok ağır hasara yol açtığı Antakya, Defne ve Samandağ yöresinden Arsuz ve İskenderun'a göç edenlerden müzikle uğraşan bazı kişileri de bünyelerine dahil ettiklerini, yeni dönemde onlarla birlikte çalışma yapacaklarını söyledi. Demiral, "Zaten İskenderun Belediyesi Musiki Derneği grupları içerisinde, İskenderun’da oturanların da hepsi depremle yüz yüze geldi" diye konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —