Belediye, sokak hayvanlarını sahiplendirecek

Akın Bodur/Arsuz

HATAY 20.06.2024 08:35:00 0
Belediye, sokak hayvanlarını sahiplendirecek

Sokak hayvanlarının uyutulması tartışması sürerken, Arsuz Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi kuruyor. Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, belediyenin kurduğu Hayvan Rehabilitasyon Merkezi çalışmasını yerinde inceledi. Üstün, "Can dostlarımıza zarar vermek gibi bir düşünceyi değil, aksine bunları özellikle sahiplendirme noktasında da bir çalışmamız olacak. Yani biz bu süreçte aktif rol üstlenip can dostlarımızın kılına bile zarar getirmeden ama aynı zamanda bu coğrafyada yaşayan hemşerilerimizin de güvenliğini ve huzurunu ön planda tutarak bunu gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Beş dönüm alana kurulumu devam eden psiko rehabilitasyon merkezinde (Arsuz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi) hayvanların barınacağı 81 kafes yer alacak.

"Birlikte yaşama kültürünü yakalama çalışması"
Arsuz Belediye Başkanı Üstün, "Proje, Türkiye’nin sorunu olan can dostlarımızla ilgili bizim de hem vicdanen hem birlikte yaşama kültürünü yakalama adına bir çalışmadır. Çünkü sahadaki her can dostumuzun ne kadar değerli olduğunu bilen bir anlayışla hareket ediyoruz. Elbetteki önceliğimiz insan sağlığı, insan güvenliği. Ama birlikte ortak bir yaşam alanı içerisinde bir sürü can dostumuz var. O can dostlarımızın gerçekten rehabilite edilmesi, onların bakımının iyi şartlarda yapıldığı bir alan bir mekan oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Rehabilite edilip, kısırlaştırılacak
Ülkenin sorunu haline gelen bu süreçte ilçenin sıkıntısını giderebilmek adına bir adım atmış olacaklarını ifade eden Üstün, "Beş dönümlük arazide proje tamamlandığında Arsuz'un büyük sıkıntısı olan bu süreci doğru yönetmek ve halkın rahatlaması açısından Arsuz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde kaliteli ama aynı zamanda hayvanların rehabilite edildiği, kısırlaştırıldığı bir mekan oluşturuyoruz. Önceliğimiz elbetteki insan güvenliği ama birlikte yaşadığımız gerçeğini unutmadan can dostlarımızın bu coğrafyada örselenmeden, acı çektirilmeden onların da insana zarar vermeyen bir süreci hayata geçirmek adına belediye olarak üstümüze düşen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda tamamlamayı hedeflediğimiz bu rehabilitasyon merkezini Arsuzluların hizmetine sunacağız. Hem can dostlarımız hem bizler böyle keyif alabileceğimiz, insani duygularımızın ön plana çıktığı can dostlarımızın da bu coğrafyada özgürce dolaşabileceği ve hakikaten herkesin memnun olabileceği bir süreç yaratmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Üstün'ün incelemesine Arsuz Belediyesi Meclisi üyeleri ve belediyenin bazı müdürleri de katıldı. 


Figen öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

AKP'den 'istişare toplantısı'

Hatayspor 'tek listeyle' kongreye gidiyor

Gadir Hum Bayramı kutlandı

Çirkin'den Suriyelilere 'toprak almayın' çağrısı

9 boğulma tehlikesi, 2 boğulma

Öğretmen Figen Yıldırım yaşamını yitirdi

Eğitim-Sen: Laik eğitimin en önemli göstergesi; karma eğitim

Grev çadırına ziyaret

Yolbulan işçisi grevde

Körfez Briç Kulübü açıldı

Rezerv alanlarda çalışma başladı

Eğitim İş: Türkiye’nin eğitim müfredatı olamaz, sahtedir

İki mahallede 'yerinde dönüşüm' projesi

Ekmek 10 lira

  • BIST 100

    10647,90%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45