Belediyeden ´atık toplama sözleşmesi´ açıklaması

İskenderun Belediyesi, İskenderun Körfez Katı Atık Birliği ile Envitec Çevre Teknolojileri A.Ş. arasında imzalanan ve 28.01.2009 tarihinde yürürlüğe giren sözleşme hükümlerine göre, atık toplayan Envitec firmasına her yıl ocak ayında

GÜNCEL 29.11.2019 12:00:26
Belediyeden ´atık toplama sözleşmesi´ açıklaması

İskenderun/SES

 Bazı sosyal paylaşımlar ve yapılan yorumlar üzerine açıklama yapıldığını ifade eden İskenderun Belediyesi açıklamasında, 'Bundan böyle ispatlanamayan her bilgi ile hukuk nezdinde de mücadele edeceğiz' ifadesine yer verildi.

Belediye: İspatlanamayan her bilgi ile hukuk nezdinde mücadele edeceğiz
İskenderun Belediyesinden yapılan ve son dönemlerde bazı sosyal medya kullanıcılarının yazısı ile bunlara yapılan yorumlar üzerine açıklama yapılması ve kamuoyunu doğru bilgilendirmesinin uygun görüldüğü ifade edilen açıklamada şunlara yer verildi: 'İskenderun Körfez Katı Atık Birliği ile Envitec Çevre Teknolojileri A.Ş. arasında imzalanmış olan ve 28.01.2009 tarihinde yürürlüğe giren sözleşme hükmü uyarınca, yüklenici firmaya ödenen katı atık ton bedeline her yıl, yılda 1 kez Ocak ayında olmak üzere, TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranında artış yapılmaktadır. Bu doğrultuda Ton başına bedellere, 2019 yılı Ocak ayında yüzde 33,64 oranında ÜFE artışı uygulanmıştır. Buna göre; 2018 yılı ton bedeli 127,64 TL iken, 2019 yılı ton bedeli 170,58 TL olmuştur. 2019 yılında yüklenici firmaya yapılan ödemeler bu fiyat üzerinden yapılmaktadır. Yüklenici firmaya ödenen bedellere, yılda 1 kez uygulanan ÜFE artışı haricinde, fiyat farkı vb. başka herhangi bir artış yapılmamaktadır. Görüldüğü üzere üstlenici firma ile 2008 yılında yapılan 25 yıllık sözleşme birçok konuda olduğu gibi başkanlığımızın elini, kolunu bağlamaktadır. Gerçekte çöp tonajları bizzat Belediye Başkanımız tarafından günlük olarak takip edilmekte ve tonajlarda büyük düşüş, temizlik hizmetinde önceki dönemlere göre artış yaşanmaktadır. Tüm konularda olduğu gibi İskenderun´un, İskenderunlu vatandaşların bir kuruşunu bile haksız yere, haksız kişilere, haksız firmalara kaptırmama, ´çaldırmama´ azmimiz, özenimiz azalmadan devam edecektir.
Son dönemde yanlış bilgi ile adına araştırmacı gazetecilik denilerek; yöneticileri, siyasetçileri haksız yere itham eden kişilerin toplum önünde hangi konumlara düştükleri, yalanlarının altında nasıl ezildikleri malumdur. Bundan böyle ispatlanamayan her bilgi ile hukuk nezdinde de mücadele edeceğiz. Hiçbir kişi, hiçbir kurum İskenderun sevdamızı azaltmayacaktır. Aksine İskenderun´a olan koşulsuz, şartsız hizmet aşkımızı arttıracaktır.'

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,35% 0,05
  • EURO

    51,29% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6249,84% -2,70
  • Ç. ALTIN

    10614,40% -3,08