Tarih: 03.10.2018 10:39

Belediyeler arasında kısır tartışma: HADO

Facebook Twitter Linked-in

Nesrin Geyik/İskenderun

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da üç ay önce Türkiye´nin en hızlı deniz otobüsünü Hatay´a getirerek üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti.
İki başkanın sözlü açıklamaları devam ederken, HADO üzerinden kimilerinin ekonomik, siyasi ve sosyal rant sağlamaya çalıştığı da savunuluyor.
HBB´den yapılan açıklamaya göre, Savaş, HADO´ya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: 'Hatay´ı Güneydoğu´nun ticaret ve turizm merkezi yapmaktı.3 aydır İskenderun Körfezi´nden bir liman alamadık. Yasalarımıza göre dolgu alanlarının tamamı Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne ait. İskenderun´da dört kilometreliklik bir dolgu alanı var. Biz bu alandan 300 metrekarelik yer alamadık. Çünkü izin alamadık. 3 milyon 750 bin Euro´luk otobüsümüz limanda bekliyor. Biz yalnızca Hatay´ın değil çevre illerin de ticaret ve turizmini canlandıracak bu projede beklemek zorunda kalıyoruz. Ticaret anlamında Hatay´ı merkez üssü yapmak ve Hatay´a gelecek insan sayısını arttırmak istiyoruz. Ancak İskenderun Belediyesi bunu engelliyor.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —