Belediyeler, iftarı sürdürüyor

Belediyelerin kentlerde yöre halkına yönelik iftarları sürüyor.

GÜNCEL 21.05.2019 10:54:22 0
Belediyeler, iftarı sürdürüyor

İskenderun-Antakya/SES

İskenedrun Beledeyesinin iş insanlarıyla birlikte herg ün iskelede verdiği iftarın yanı sıra mahallelerde de oruç tutanlar için iftarlar veriliyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesince (HBB) ilçelerde ´kardeşlik sofrası´ adıyla kurulan iftarlar sürüyor. Payas´ta HATSU binası önünde verilen iftara HBB Başkan Lütfü Savaş, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Payas CHP ves İYİ Parti yöneticileri de katıldı. HBB Şehir tiyatrosu oyuncuları, iftar sonrası katılanlara yönelik Ramazan kültürünü yaşatmak için geleneksel Türk tiyatrosu örneklerinden gölge oyunu, meddah, orta oyun, Aşuk ile Maşuk, köçeği sahneledi, maniler söyledi.
Defne Belediyesi, 10-16 Mayıs tarihleri arasında yapılan Engelliler Haftası nedeniyle engelli ve ailelerine yönelik iftar verdi. Açıklamaya göre, iftara Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Sakatlar Derneği Başkanı Sabit Köse´nin de katıldı. İftarda konuşan Defne Belediye Başkanı Güzel, 'Hayatın her alanına dâhil etmekle yükümlü olduğumuz engellilerimiz, bir toplumun gelişmişlik ve olgunluk düzeyinin belirlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Her an bir engelli adayı olduğumuzu unutmayalım ve onları sosyal hayatın bir parçası yapmak için birlikte mücadele edelim. Engelli yoktur, engeller vardır' değerlendirmesini yaptı.
Siyasi partiler de iftar veriyor.
Antakya Belediyesi de Ramazan ayı süresince ihtiyaç sahiplerine yardım ve Çorba Evi´nde iftar vermeye devam ediyor. Belediyeden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Belediyesi olarak mübarek Ramazan ayında da vatandaşlarla iç içe olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Mahfel Sosyal Tesislerinde bulunan Antakya Belediyesi Çorba Evi´nde mübarek Ramazan ayı boyunca her akşam yüzlerce vatandaşımıza iftar yemeği ikram edeceğiz. Belediyenin deneyimli aşçı kadrosu, amazan ayına uygun menüler ile ikram edilecek olan iftar yemekleri aynı anda yüzlerce vatandaşı ağırlayabilecek kapasitede hazırlanıyor. Tüm vatandaşlarımızı bu birlik beraberlik sofralarında bir araya gelmek üzere her akşam Çorba Evi´ne davet ediyoruz.'
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da belediyedeki işçilerle Belediye Makine İkmal Tesisi´nde düzenlenen ve Kur´an-ı Kerim´in okunup, ilahilerin söylendiği ve dua edildiği iftarda bir araya geldi. Başkan yardımcıları, müdürler ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı iftarda konuşan Yılmaz, personelleriyle sohbet etti ve emeklerinden dolayı teşekkür etti. Antakya Belediyesi tarafından her cuma günü 15 Temmuz Milli İrade Parkı´nda yapılan Ramazan etkinlikleri de sürüyor. Teravih namazı sonrasında Mehteran Konseri ile başlayan etkinlikte Kuran-ı Kerim okundu, tasavvuf dinletisi ve semazen gösterisi yapıldı, Mehteran Takımı Şefi Hasan Pembecioğlu Türk Sanat Müziğinden parçalar, ozan Gül Ahmet Yiğit de eserleri seslendirdi.
Ülkü Ocakları Genel Merkezi, Ankara´da iftar düzenledi. Ülkü ocakları il ve ilçe başkanlarının davet edildiği iftara Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Metin Taşçı da katıldı. İftara ilişkin sosyal medya hesabıhdan değerlendirmede bulunan Hatay Milletvekili Kaşıkçı, “Ülkü Ocakları Genel Merkezimizin düzenlediği iftar programı vesilesiyle Ankara´da bulunan Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Taşçı ve ilçe ocak başkanları da Samsun´da yapılan 19 Mayıs Gençlik Kurultayı öncesinde MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli´ye ziyaret etti. Ziyareti sosyal medya hesabından duyuran Taşçı, “Samsun´da gerçekleştirilecek olan 19 Mayıs Gençlik Kurultayımız öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız lider Devlet Bahçeli Beyin elini öpüp, hayır duasını aldık. Rabbim uzun ömür versin” ifadelerine yer verdi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04