Belediyelerin Azerbaycan ziyareti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Çukurova Belediyeler Birliği üyeleri ve temsilcileri ile birlikte Azerbaycan´da ziyaretlerde bulundu.

11.11.2017 08:16:40
Belediyelerin Azerbaycan ziyareti

Türk belediye başkanlarından oluşan heyet, Azerbaycan´ın Jabrayil (Cebrail) bölgesinde yakın tarihe kadar işgal altında kalmış Çocuk Mercanlı köyünü ziyaret etti. Heyet, Cebrail-Horadiz karayolu üzerindeki Nisan şehitleri anıtına karanfil bırakıp, şehitleri dua etti. Çocuk Mercanlı köyüne gide heyeti, köy girişinde öğrenciler çiçek ve Türkiye- Azerbaycan bayraklarıyla karşıladı. HBB´den yapılan yazılı açıklamaya göre, Cebrayil İlçe İcra Kurulu Başkanı Kamal Hasanov, Türk belediye başkanlarının ziyaretini Azerbaycan-Türkiye dostluğu ve kardeşliğinin bir örneği olarak değerlendirdi. Çocuk Mercanli Köyü Orta Öğretim Okulu´nu ziyaret edip, okul ve köydeki her eve birer televizyon hediye eten heyet, bir camiyde de şehitlerin ruhu için dua etti ve ardından köydeki inşa edilen yeni evleri ve kamu binalarını inceledi; 100 ev, kreş, postane, sağlık merkezi ve kulüp-toplum merkezi için bina ve diğer altyapı tesislerini gezdi.

Heyet, Azerbaycan-Türk kardeşlik parkı için çam ağacı dikerken, Savaş´ın da, ziyarette, Azerbaycan Belediyeler Birliği Başkanı Temraz Tağıyev´den EXPO 2021 Hatay´da kuracakları bahçenin sözünü aldığı iade edildi.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74