Belediyenin 'kireçtaşı ocağı' tesisine izin verilmedi

Hatay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Hassa Belediyesi'nin 'Dolomitik Kireçtaşı Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi' projesine izin vermedi ve ÇED sürecini sonlandırdı.

HATAY 30.11.2024 14:11:00 0
Belediyenin

İskenderun/SES
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Hatay İl Müdürlüğü, Hassa Belediyesi tarafından 'Dolomitik Kireçtaşı Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi' projesinin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) sürecini sonlandırdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Hatay İl Müdürü İsmail Ceylan imzasıyla 21 Kasım 2024 gün ve E-26634441-220.02-11019838 sayılı yazıda, "ÇED süreci sonlandırılmıştır" ifadesine yer verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Hatay İl Müdürlüğü tarafından 'bilgi' ve 'dağıtım' kapsamında Hassa Belediye Başkanlığı, Kozaçed Çevre Danışmanlık Müh. Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti, Dsi 6. Bölge Müdürlüğü, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Hatay Orman Bölge Müdürlüğüne gönderilen yazıda şunlara yer verildi: "... Söz konusu madencilik sahasının yamaç ve dik arazi olmasından dolayı ÇED Talep Alanı içerisinden geçen Tatlıca Deresi dere yatağına faaliyetten kaynaklı malzeme akışlarının olacağı, yamaçta depo edilmesi planlanan malzemenin heyelan durumunda Tatlıca Deresine akarak göllenme yapması ve akabinde suyun aniden boşalması, akışa geçmesi muhtemel maden atığı/pasa malzemelerinin aşırı yağış/feyezanla taşınarak mansapta yer alan yerleşim yerlerinde ve tarım arazilerinde yaşanabilecek taşkın zararlarını arttıracağı ve yapılması planlanan patlatmalı çalışmalar nedeniyle yeraltsuları/kaynak çıkışlarında olumsuzluk yaşanacağı öngörülmektedir. Netice olarak, izin talep edilen madencilik faaliyetinin belirtilen alanda gerçekleştirilmesi Bölge Müdürlüğümüzce uygun bulunmamaktadır. Bu itibarla, Hatay İli, Hassa İlçesi, Demrek Mahallesi mevkiinde 'Hassa Belediye Başkanlığı' tarafından 31/2024-14 Hammadde Üretim İzin Belgeli Sahada gerçekleştirilmesi planlanan '3506734 Erişim nolu II(A) Grubu Dolomitik Kireçtaşı Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi' faaliyeti projesi ile ilgili olarak ilgi (b)'de kayıtlı yazı kapsamında, 29/07/2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 2. fıkrası (a) bendinde; 'Projenin gerçekleştirilmesinin ilgili mevzuat bakımından uygun olmadığının tespiti halinde, ÇED süreci aşamasına bakılmaksızın sonlandırılır. ÇED sürecinin sonlandırıldığı Bakanlık ve İl müdürlüğü internet sayfasından ilan edilir.' hükmü gereği ÇED süreci sonlandırılmıştır."


Hatay Valisi Masatlı, bölgedeki Alevi kanaat önderleri ile toplandı

Sahil inşaatı başlıyor

Belediyeden 'mağduriyet yaşamayın' uyarısı

Gül, Türkiye Belediye Başkanları Birliği yönetiminde

Ünsal: Okullar çocuklara farklı kültürleri tanıtan ortamı sunmalı

Çocukların hediyesi Noel Baba'dan

Kaşıkçı'dan Suriye'ye Hatay modeli önerisi

Maraş katliamının 46. yılı

Hatay’a 6,5 milyar liralık spor yatırımı

Yücel, 6 Şubat depremlerinin 22’inci ayında Hatay’da

Erdoğan yeniden il başkanı

Bulvarda yol genişletme çalışması

İSTE'nin yeni rektörü MKÜ'den

Yükseliş, Hacı Ahmetli'yi yendi

Sözleşmeyi 'hakem kurulu' bağıtladı

  • BIST 100

    9951,65%1,11
  • DOLAR

    35,94% 0,22
  • EURO

    37,13% -0,56
  • GRAM ALTIN

    3306,95% 0,34
  • Ç. ALTIN

    5351,06% 0,41