Belen 2 tüp geçitle aşılacak

Belen - Antakya Otoyolunun yapımına başlandı

HATAY 24.07.2024 23:11:00 0
Belen 2 tüp geçitle aşılacak

İskenderun/SES
Mart ayında ihale edilen 21 milyar lira tahmini bütçeli Belen - Antakya Otoyolu projesinin yapımına başlandı.

Toplam uzunluğu 17 bin 917 metre olarak projelendirilen otoyolun, İskenderun ile Antakya arasındaki mevcut karayolu trafiğini büyük bir oranda rahatlatması hedefliyor. Proje kapsamında Belen ve Amanos Dağları kesimlerinde çift tüp tüneller inşa edilerek yapımına başlanılan Belen - Antakya Devlet Yolu’nun 24,5 kilometrelik bölümü 6 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı devlet yoluna dönüştürülecek. Projenin tamamlanması için 21 milyar TL harcanması öngörülüyor. Hatay’da deprem konutları ve yeni yerleşim yerlerinin ulaşımını sağlayacak ve 76 kilometrelik bağlantı yollarının da yapım sürecinde tamamlanması hedefleniyor.

Proje ile ilgili bilgilendirme toplantısında yüklenici firma yetkilileriyle yapılan tanıtım toplantısında bir araya gelen Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ve Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, proje detayları hakkında bilgi alarak, şantiye alanında yapılan çalışmaları  yerinde inceledi.

Yılmaz: Tünel çalışması başlatıldı

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Belen trafik yoğunluğu açısından Türkiye'nin en önemli geçiş noktalarından birisi. Belen'den yaklaşık günde 55-60 bin araç geçmekte ve Belen içerisinde yoğun bir trafik oluşturmakta. Trafik güvenliği ve araçların geçişlerinin zor olduğunu söyleyen Kaymakam Yılmaz açıklamasının devamında ise; Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından büyük bir tünel çalışması başlatıldı. Bu proje sadece bu bölgenin değil, Türkiye'nin en büyük projelerinden birisi. Dolayısıyla bölgemize ve Belenimize trafik yoğunluğu açısından çok büyük bir rahatlık sağlayacak” İfadelerini kullandı.

18 kilometrelik geçit

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de Belen - Antakya Otobanının milli bütçeden bugüne kadar ayrılmış en büyük yatırım olarak tanımladı. Belen'den başlayan ve Maraş Boğazı'na kadar uzanacak otoyolun 18 kilometre,  iki tünel, viyadükler ve küçük çapta köprülerden oluşan önemli bir geçit olacağını kaydeden Gül, şunları kaydetti: "Belen geçidi biliyorsunuz; hem uluslararası transit geçidi hem Antakya veya diğer ilçelerimize ulaşım noktasında büyük sıkıntılar yaşayan bir geçitti."

“Suriye ticaretine de hizmet edecek”

Bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltacak, Belen'deki trafik çilesini önleyecek projenin 'ilerleyen zamanda' Suriye’nin normalleşme döneminde yapılacak tüm ticarette önemli yarar sağlayacağını da sözlerine ekleyen Gül, şu bilgileri paylaştı: Toplam mesafeyi 10 kilometre kadar kısaltarak hem zamandan hem enerjiden tasarruf edeceğiz. Bunun yanı sıra mevcut yolumuzun biliyorsunuz; coğrafya itibariyle de baktığınız zaman eğim noktasındaki sıkıntılarını hepimiz geçmiş dönemlerde yaşadık. Bunu da ortadan kaldıracak Allah'ın izniyle. Kazanın belanın olmadığı ve vatandaşımızın da sağlıklı bir şekilde faydalandığı Belen - Antakya otoyolunu çok kısa bir sürede firmamız bitirecek. Hedeflenen süre 4,5 - 5 yıl gibi."


Anahtar Kelimeler: Belen geçitle aşılacak

İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,09% 0,24
  • EURO

    38,04% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2874,38% 1,61
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54