Belen yangını 2. gününde, müdahale sürüyor

Belen yangını 2. gününde, müdahale sürüyor

Hatay'ın Belen ilçesinde bahçedeki sazlık alanın temizliği için yakılan ateşin yayılmasıyla başladığı ifade edilen ve yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava destekli çalışmayla hız verildi.

Hatay'ın Belen ilçesinde bahçedeki sazlık alanın temizliği için yakılan ateşin yayılmasıyla başladığı ifade edilen ve yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava destekli çalışmayla hız verildi.

Yangın nedeniyle Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere’de yaşayan sakinler tahliye edildi. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangında ilk belirlemelere göre 7 ev yanarken, 4 araç da hasar gördü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gece yangın bölgesine giderek çalışmaları yerinde takip etti. Gece görüşlü heliktopterle devam eden hava müdahalesine günün aydınlanmasıyla uçaklar ve diğer helitopterler de dahil oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’ın Belen ilçesindeki orman yangınında Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallelerinde riskli yerlerden başlayarak tedbir amaçlı vatandaşların tahliyelerinin devam ettiğini bildirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Hatay Belen’de meydana gelen yangınla ilgili yapılan araştırmada ilk belirlemelere göre; yangının 2 şahsın bahçe temizliği esnasında tutuşturdukları sazlık alanın alev alması sonucu çıkmış olabileceği değerlendirilmektedir. Şahıslar yakalanmış ve adli tahkikat başlamıştır. Tarım ve Orman Bakanlığımızın Hatay Belen’de başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları yoğun biçimde devam etmektedir. Hatay Valiliğimiz, AFAD ve güvenlik birimlerimizce Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallelerimizde riskli olan yerlerden başlayarak tedbir amaçlı vatandaşlarımızın tahliyeleri devam etmektedir. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme derhal başlatılmıştır.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’ın Belen ilçesindeki orman yangınına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, “Hatay Belen’deki orman yangınına; 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 375 personel sevk edildi. Ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız sürüyor” dedi.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

Yükleniyor

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00