Belen´de lezzetler yarıştı
Belen Belediyesi tarafından '1. Belen Yayla Şenliği' Gastronomi yemek yarışmasıyla başladı.
İskenderun/SES
Belen Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayında gerçekleştirilen Gastronomi Yemek Yarışmasına, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı İbrahim Gül, AKP İlçe Başkanı Enis Göçmen, MHP İlçe Başkanı Seyfullah Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Ayvazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Kurum Müdür ve Amirleri, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve çok sayıda yarışmacı atıldı.
Açılış konuşmasını yapan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, 'Bu yıl birincisi düzenlenen Belen Yayla Şenliği ile şehrimizde iki gün boyunca dolu dolu etkinliklerle devam edecek şenliklerimizin, ilçemiz tanıtımına yapacağı katkı hiç şüphe yok ki çok fazla olacak, Belen Amanosların yayla kenti, tarihi kenti ve lezzetleriyle nam salan yaşayan bir şehir, bizler bu güzelliklerimizin tanıtımını yapmakla ilk adımı attık. Şimdiden festivalimiz ilçemize hayırlı olsun, yarışmacı arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum' dedi.
Kaymakam Hayrettin Baskın, Belen´in kendine has lezzetleri ve tarihi mekanlarıyla köklü bir ilçe olduğunu, gastronomi yemek yarışmasının kentin bu yönünün pekiştirdiğini ifade etti.
Konuşmaların akabinde başlayan yemek yarışmasında yarışmacılara başarılar dileyen protokol üyeleri, adını ilçeden alan ve ünü sınırları aşan Belen Tava ve çeşitli yemekleri tattı, yarışmacılara başarılar diledi. Dereceye girenlere yarışmacılara tam, yarım ve çeyrek altın hediye edildi.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,34% 0,02
-
EURO
51,21% -0,12
-
GRAM ALTIN
6219,79% -3,17
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08




