Tarih: 16.08.2024 14:13

Belen'de hal kompleksi çalışması başladı

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, 6 Şubat depremleri sonrası şehri yeniden inşa ve ihya çalışmaları kapsamında hallerin yapımı ve modernize edilmesi sürecinin adımlarını atacaklarını bildirdi. Öntürk, HBB Meclisinde ilde pazar yerleri ve 2 hal yapımıyla ilgili çalışmaları başlattıkları belirtmişti. 

HBB'den yapılan açıklamaya göre, Öntürk, hallerin genel durumlarını iyileştirmek, hal esnafının daha sistemli çalışmasını sağlamak ve vatandaşların daha konforlu ve hijyenik ortamlarda alışverişlerini yapabilmesi için haller projesini hayata geçiriyor. Açıklamada, Antakya ve İskenderun olmak üzere iki hal projesi hazırladıklarını dile getiren Öntürk, "Antakya ile ilgili revize edilmesi gereken eski bir hal projesi var. Yapılmış ihaleyi revize ederek aynı firmayla hızlı bir şekilde projeyi devam ettireceğiz. İskenderun için de proje çıkmak üzere. Yer tespiti yapıp bu 2 bölgenin halini yapacağız. Hallerimizin durumu çok kötü. Hedefimiz bu 2 hali uluslararası seviyelere getirmek. Yeni pazar yerleri de kuracak ve bu pazar yerlerinde üreticilere doğrudan tüketicilere ürün sunacak alanlar oluşturacak. Amacımız, fiyat farklarını azaltmak. Samandağ’ın domatesi, Kırıkhan’ın kavunu, Hassa’nın üzümü gibi yerel ürünlerin bu pazar yerlerinde doğrudan satışa sunulacağını dile getirerek yeni pazar yerleri haftanın 7 günü açık olacak" ifadesine yer verildi.

Belen'deki hal kompleksi Şenbük mevkinde

Açıklamaya göre HBB Başkanı Öntürk, projeye çeşitli eklemeler yapılarak Belen'in Şenbük mevkisinde Antakya Yaş Sebze ve Meyve Kompleksinin yapım çalışmalarına başlandı. Kompleksin inşaatı, 159 bin metrekarelik alanda temel açma çalışmalarının yanı sıra fore kazık sistemiyle de tesis içinde inşa edilecek olan yapıların zemininde de iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Açıklamada şunlara yer verildi: "Çeşitli hizmet alanlarıyla oldukça kapsamlı ve modern bir yapıya sahip olacak olan Antakya Yaş Sebze ve Meyve Kompleksi içinde tarım ürünlerinin ticaretine yönelik yerlerden sosyal ve konaklama ihtiyaçlarını karşılayacak yapılarıyla bölge esnafına hizmet verecek. Projede dükkânlar, taşıt otoparkları, kasa-oto yıkama alanları, ambalajlama, soğuk hava ve su depolarıyla birlikte idari bina, restoran, market, banka, dernek binası, itfaiye binası, kıraathane, cami ve otel, kafe ve hamam gibi yapılar alıyor. Projeyi genişletme çalışmaları da yürütülüyor. İhtiyaçlar doğrultusunda alanın genişletilmesi ve projeye eklemeler yapılması için çalışmalar devam ediyor" değerlendirilmesine yer verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —