Belen´den Romanya´ya biyoçeşitlilik ve çevre için işbirliği

Belen Kaymakamlığı´nın ortağı olduğu Erasmus+ “#urban GreE+n” adlı projenin başlangıç toplantısı Romanya´da gerçekleştirildi

HATAY 17.06.2022 17:43:54
Belen´den Romanya´ya biyoçeşitlilik ve çevre için işbirliği

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Belen Kaymakamlığı ortaklığında, Romanya´dan Asociația Sportivă Romișcare Derneği koordinatörlüğünde Slovakya, Romanya ve Türkiye´nin katılımıyla Erasmus+ Gençlik Alanında Küçük Ölçekli Ortaklıklar kapsamında “#urban GreE+n” projesinin başlangıç toplantısı 10 Haziran 2022 tarihinde Romanya´nın başkenti Bükreş´te yapıldı.
Söz konusu projenin Kültürel faaliyeti kapsamında Birinci Dünya Savaşı´nda Romanya´da şehit düşen askerlerin defnedildiği Türk şehitliği ziyaret edildi.

Proje Koordinatörü Yeliz Sevim, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin biyoçeşitlilik ve eko-çevre faaliyetleriyle ilgili bilgi ve becerilerin arttırılmasına yönelik olduğunu belirtti. Sevim, 1 Mayıs 2022´de başlayan ve 31 Temmuz 2023´e kadar uygulamaları devam edecek proje kapsamında katılımcıların biyoçeşitlilik ve çevre üzerine çalışmalar yapacağını kaydetti.

Sevim, projenin temel hedefleri ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “Biyoçeşitlilik ve çevre üzerine oluşturulacak kitapçık 600 gence ulaştırılacak ve ücretsiz olarak “Belen Kaymakamlığı Proje Ofisi” grubunda erişime açılacak. Türkiye, Slovakya ve Romanya´da çalışma ziyaretlerinde iyi uygulama örnekleri 36 uzmana gösterilecek. Sivil Toplum Örgütleri, dernekler ve yerel yönetimler arasında koordinasyon ve iş birliği sağlamanın da temel hedefler arasında olduğunu sözlerine ekleyen Sevim, yine proje kapsamında; Romanya´dan 4 Slovakya´dan 4 kişinin katılımıyla Ağustos 2022´de Türkiye´de çalışma ziyareti düzenleneceği, projenin ve fikri çıktıların tanıtımının yapılacağı çoğaltıcı etkinliklerin (kapanış toplantıları) Romanya´da, Slovakya´da ve Türkiye´de yapılacağı kaydetti.

Belen Kaymakamı Sayın Hayrettin Baskın da dünyada bulunan yaşam formlarının çeşitliliği olan biyoçeşitliliğin, insanların yaşamlarını sürdürebilmesi için yaşadıkları çevrede, daha temiz su ve havanın, verimli toprakların, besinlerin ve diğer gereksinimlerinin karşılanması için önemli olduğunu ifade etti.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15768,76%-0,66
  • DOLAR

    44,45% 0,28
  • EURO

    51,28% 0,05
  • GRAM ALTIN

    6338,92% 1,49
  • Ç. ALTIN

    10542,63% -0,68