Belenli 4 üniversiteli de katıldı

Erasmus+Gençlik Değişimleri proğramı Hırvatistan´da yapıldı

GÜNCEL 9.08.2018 10:02:05 0
Belenli 4 üniversiteli de katıldı

İskenderun/SES

Belen Kaymakamlığı´nın da dahil olduğu Erasmus+Gençlik Değişimleri proğramına 4 üniversite öğrencisi “Confluence of Cultures” adlı projeye katıldı. Proje, 05-14 Temmuz tarihleri arasında İtalya, Romanya, Polonya, Hırvatistan, Litvanya ve Türkiye´den 30 katılımcı ile gerçekleştirildi.
Hırvatistan Impress Derneği´nin ev sahipliğini yaptığı projenin ana konusunun kültürlerarası kaynaşmayı sağlamak ve kültürel farklılıklara saygı göstermeyi öğrenmek olduğu açıklandı. Katılımcılar, ülkelerin kültürlerini dil, din, yemek, geleneksel dans gibi birçok açıdan inceledi ve fikir alışverişinde bulundu. Projeye katılan 5 ülkeden 30 katılımcı, yaygın eğitim metotları eşliğinde yaratıcılık, aktif dinleme ve çalışma, grup içi iletişim, fikir alışverişi, kişisel gelişim ve kültürel kaynaşma konularıni içeren aktivitelerde bir arada çalıştı.
Belen Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, projeye katılan ülkeler kültürlerini tanıtmak için kültür geceleri düzenledi. Hırvatistan´da yapılan 'Confluence of Cultures' adlı projede Türkiye´yi temsil eden Belenli 4 katılımcı da yemekler, yöresel oyunlar, kına gecesi canlandırması ile Türkiye ve Hatay´ı akılda kalıcı şekilde diğer ülke katılımcılarına tanıtkaya çalıştı. Proje, Hırvatistan´ın Daruvar kentinde farklı kültürlerden gelen katılımcıların yerel halka sundukları dans ve müzik gösterisi ile sona erdi.
Projeye ilişkin değerlendirmede bulunan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, etkinliğe katılan Belenli gençlerin kültürlerarası birlik ve bütünlüğü en iyi şekilde gösterdiği için teşekkür etti; Erasmus+projelerinin çok önemli olduğunu ifade etti. Kaymakam Aydın, bugüne kadar 132 kişinin ücretsiz olarak yurt dışına çıkmasına fırsat tanıdıklarını, farklı ülke ve konularla öğretmen ve öğrencilere bu fırsatları sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Anahtar Kelimeler: Abdulaziz Aydın

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    11108,11%1,33
  • DOLAR

    40,92% 0,07
  • EURO

    47,77% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4390,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    7062,33% 0,14