Ahrazoğlu: Bende FETÖ´cü yok, denilip sıyrılmak olmasın

Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, 16 Nisan´da yapılan ve anayasa değişikliğini öngören referandumda MHP´nin kararının çok önemli olduğunu ve sonucun belirlenmesinde etkili olduğunu ifade etti,

27.05.2017 09:41:17 0
Ahrazoğlu: Bende FETÖ´cü yok, denilip sıyrılmak olmasın

 

Partisinin dün İskenderun´da düzenlediği basın toplantısında konuşan Hatay Milletvekili Ahrazoğlu, referandumda anayasa değişikliğinin partisi MHP´nin katkısıyla Meclis ve halktan geçtiğini söyledi. Milletvekili Ahrazoğlu, 'MHP´nin anayasa değişikliğindeki katkısı çoktur. Kim ne derse desin, MHP ´anayasa değişikliğini getirin, destekleyeyim´ kararının arkasında durdu' diye konuştu.
Örgütün haberleşme aracı olduğu belirtilen By Lock´u ülkemizde kullandığını belirlenen kişi sayısının 150 bin olduğuna ilişkin açıklama ve bilgilerin olduğunu belirten Milletvekili Ahrazoğlu, 'Bunlar kimlerse gereği yapılsın. Ancak ´Bende FETÖ´cü yok´ denilip, işin içinden sıyrılmak olmasın' dedi.

´Sağlık ve eğitimde sıkıntı var´
Toplantıda ülke gündemi ile Hatay´ın sorunlarına ilişkin değerlendirmede de bulunan milletvekili Ahrazoğlu, ülkede ve Hatay´da işsizliğin arttığını, esnafın artık dükkanını kapatıp, başka işler yapma arayışa girdiğini ve bunlarda Suriyeli sığınmacıların önemli etkisinin olduğunu kaydetti.
Hatay´da sağlık sektörü ve eğitimin de sıkıntı olduğunu savunan Hatay Milletvekili Ahrazoğlu, okullaşma oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu da kaydetti.

´Turizm potansiyeli değerlendiriemiyor´
Milletvekili Ahrazoğlu, Hatay´ın turizm potansiyelinin değerlendirilmesi halinde ise turizmde Antalya´dan daha ileri gidebileceğimizi, ancak ildeki imkanların yeterince doğru şekilde kulanılmadığı görüşünde olduğunu kaydetti.
Ahrazoğlu, 'Hatay, son zamanlarda huzurunu kaybetti ve artık kendi içinde güvenlik endişesi yaşamaktadır. Hatay artık çok da rahat bir şehir değil' diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin değerlendirmede bulunan MHP Hatay İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ilişkin örgüt üyelerinin yer yere bulaştığını ama bir tek siyaset kurumuna bulaşmamış olmasının mülkün olmadığını söyledi. AKP´nin bir Hatay milletvekiline seslendiğini de belirten Kaşıkçı, 'Siyaset kurumunda FETÖ var mı? AKP´de var mı? Bu konuda özellikle Hatay Milletvekilinden yanıt bekliyorum. Düşünün bir terör örgütü var ve bu örgüt, askere, polise, üniversiteler bulaşmış ama görün ki bir tek siyasete girmemiş. Böyle şey olur mu? Her yere girişin kapısı siyaset. Hademeden, polisten, esnaftan, öğretmenu ne uyguluyorsan, siyasete de uygula' diye konuştu.

Bozkurt: Paket, MHP´siz çıkmazdı
MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt da, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalarda hassas olunması gerektiğini belirterek, 'Darbe girişimine ilişkin suçlu-suçsuz ayrımı yapılmalı, masum insanlar zarar görmemeli.Genel Başkanımız Devlet Bahçeli´nin de dediği gibi çaycı-çorbacıyla uğraşmayıp, yılan-çıyana bakılmalır' dedi.
Bazı kişilerin MHP´lilerin referandumda oy verip vermediğini konuştuğunu anlatan Bozkurt, şunları söyledi: 'MHP kendi inandığı doğrultuda davranmasaydı, anayasa değişikliği paketi ne Meclis´ten çıkardı, ne de halk oylamasından geçerdi. Bunu bilsin ve ona göre konuşsunlar.'

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    16443,38%-1,90
  • DOLAR

    43,96% 0,17
  • EURO

    51,93% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7404,10% 0,99
  • Ç. ALTIN

    11910,55% 0,80