Berfin´in dosyası Hatay Valiliği´nde

Ocak ayında Buluttepe Mahallesindeki evine giderken sokakta yüzüne yakıcı asit dökülen Berfin Özek için başlatılmak istenen yardım kampanyası için başvuru dosyası tamamlanarak Hatay Valiliği´ne başvuru yapıldı.

GÜNCEL 9.05.2019 11:32:33 0
Berfin´in dosyası Hatay Valiliği´nde

Nesrin Geyik/İskenderun

Berfin Özek´le ilgili yürütülen çalışma süreçleriyle ilgili İskenderun Kadın Platformu üyeleriyle birlikte düzenlediği toplantıda bilgi veren Av. Mehtap Sert, Sağlık Bakanlığı4nın Ankara Şehir Hastanesi´nde tedavi şartını getirmesine karşın burada kök hücre tedavisi yapılamadığını belirtti.

Av. Sert, “İyileşmiş bir yüz mü iyileşmiş yaralar mı anlamında bir tercih yapılması durumunda; tabiki 18 yaşında hayatın başında bir genç kardeşimizin yaşamını devam ettirmesi tercihimizdir. Sağlıklı bir birey olması için sosyal devlete düşen koşullarına mecbur kılmak değil , en iyi seçenek olanın yapılmasını sağlamaktır. Bu açıdan üzeremize düşeni yapıp Ankara Şehir Hastanesine Berfin´i götüreceğiz. Ancak aynaya tekrar bakmasını sağlayacak çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz . Sağlık Bakanlığından beklentimiz yaraların iyileştirilmesi değil yeni bir yüzdür. Çünkü erkek şiddetinin haklı bir karşılık bularak Berfin´in toplumdan soyutlanmasını istemiyoruz” dedi.

Kaymakamlıktan destek
Hatay Valiliği´ne kampanya başvurusu öncesi gerekli belgelerin İskenderun Kaymakamlığı´nın desteğiyle toplanarak tamamlandığını, belgelerin de Hatay Valiliği tarafından işleme alındığını aktaran Av. Sert, “Bürokratik belgeler tamamlanmış olup kampanya için Sağlık Bakanlığı´nın görüşü beklenmektedir. Onay sonrası hesap numarası ilan edilecektir. Bu konuda Hatay CHP Milletvekili sayın Serkan Topal´ın birebir katkısı içinde teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Av. Sert, göz kapağı ameliyatı ile ilgili de şu bilgileri paylaştı: “Berfin şu anda göz kapaklarından bir ameliyat oldu. Adana şehir Hastanesinde. Değerleri daha iyi durumda . Cuma günü kontrolleri yapılacak. Gözle ilgili durum netleşecek. Göz tedavisi içinde ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00