BİK Şube’den Hatay ziyareti

Basın İlan Kurumu (BİK) Adana Şube Müdürü Dr. Çetin Oranlı ve şube memurlarından Burak Nüzhet, İskenderun ve Antakya’da resmi ilan alan yerel gazete ve internet haber sitesi sahipleri ve yöneticileri ile biraraya geldi.

GÜNCEL 19.10.2023 14:34:00 0
BİK Şube’den Hatay ziyareti

6 Şubat depremlerinin ardından yerel gazetelerin ihtiyaç ve sorunlarının da ele alındığı bilgilendirme toplantılarında konuşan Dr. Oranlı, Hatay’ın depremde ağır bir yıkım yaşadığını, bölgede gazetecilik mesleğinin zor şartlar altında yürütüldüğü bildiklerini kaydetti. Mesleğin işlevi ve sorumluluklarına işaret eden Oranlı, Hatay basınının depremin yaralarını sararak yayın hayatına başladığını gözlemlemekten mutlu olduklarını söyledi.

Alandan ve mesleğin zorluklarının içinden geldiğini hatırlatan Dr. Oranlı, “Maalesef bölgemiz ateş çemberi. Bombalar altında habercilik yapan ve yapmaya çalışan meslektaşlarımız bulunuyor. En fazla orada birinci sırada sağlık çalışanları, ikinci sırada ise gazeteciler vardır. Gazetecilik mesleğinin zor şartlar altında yapıldığını yakından bilen biri olarak bu mesleğin ayakta tutulmasını istiyoruz. Gazetecilik mesleğinin kutsal bir görevi vardır. O da bilgilendirmedir. Dolayısıyla mesleğin yerleşik geleneklerine uygun hareket edilerek gazetecilik yapılması yerel basını daha da güçlendirecektir. Günümüzde artık internet gazeteciliği ön planda yer almaktadır. Gazeteciliğin geleneklerine uygun hareket edildiğini görüyoruz. Bu anlamda kısa süre içerisinde Hatay basınının toparlandığını görmek bizleri çok memnun etti. Bizler Basın İlan Kurumu olarak elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Hatay çalışma programında yayın kuruluş ve derneklerini ziyaretlerde BİK Adana Şube Müdürlüğü Personeli Burak Nüzhet, gazetelerin düzenleme, bildirim ve teknik yönden yerine getirmeleri gereken uygulamalarla ilgili bilgi verdi.

BİK Adana Şube Müdürü Oranlı, iki günlük Hatay ziyaretleri kapsamında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Can'ı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz’ü, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’i, Kırıkhan Kaymakamı Fikret Dağ, Başsavcı Osman Öztürk’ü de ziyaret etti.
 


Anahtar Kelimeler: Hatay ziyareti

İSTE'nin yeni rektörü MKÜ'den

Yükseliş, Hacı Ahmetli'yi yendi

Sözleşmeyi 'hakem kurulu' bağıtladı

40 kuruluş ve kişiden 'kaygılıyız' açıklaması

Hatay heyetinden Sağlık Bakanı'na ziyaret

İskenderun AKP'de gençlerin başkanı değişmedi

Kutlu'nin ilk öykü kitabı okuruyla buluştu

AFAD, "Sednaya hapishanesinde çalışıyor"

'Hak sahipliği başvurusuna 15 günlük itiraz süresi

Deprem inşaatında 'tarihi mezar' çıktı

TMMOB kamu denetimi istedi

Soylu bu kez kongreyle görevde

Derin: Standart dışı üretim konutlarda kullanıldı mı?

CHP İlçe Başkanı Derin havayı kirleten firmalara denetim istedi

Yolbulan grevi, 180 günü geçti

  • BIST 100

    9998,46%-0,31
  • DOLAR

    35,62% 0,17
  • EURO

    37,05% -0,06
  • GRAM ALTIN

    3124,79% 0,83
  • Ç. ALTIN

    4996,08% 0,73