Bisiklet için farkındalık etkinliği

Bisiklet için farkındalık etkinliği

İskenderun Çevre Koruma Derneği ile Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle dün ´Bisiklet kullanımı ve farkındalık yaratma´ amacıyla bisiklet turu etkinliği düzenlendi.

Burak Milli/İskenderun

Çevre Haftası kapsamında yapılan etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, 'Kentlerimizin plansız büyüyerek daha geniş alanlara yayılması, yerleşim yerlerinin iş çevrelerimizden ve sosyal alanlardan giderek uzaklaşması, şehir içi ulaşımda motorlu taşıtların kullanımını artırmaktadır. Karar vericiler daha yaşanabilir çevreler yaratmak, fosil yakıt kullanımını azaltmak, sürdürülebilir çevreci yaklaşımlar oluşturmak, kişileri hareketli ve aktif yaşamın bir parçası haline getirmek için bisikleti ulaşım planlaması içinde önemli bir araç olarak değerlendirmelidirler. Bisiklet; kent içi ulaşımın bir parçası olduğundan özellikle bisiklet yoları, kavşaklarda bisiklet güvenliği, bisiklet park alanları gibi güvenli bisiklet ulaşımı politikası benimsenmelidir. Bu hem bisiklet yolu kullanıcıları hem de tüm yol kullanıcıları için son derece öneme sahiptir. İnsanların biraz daha hareketli olması, artan trafik ve şehrin stresinden kurtulmak için bisiklete ihtiyacımız var. Bisiklet kullanımının sağlığımız için ne kadar faydalı olduğunu, özellikle obezite ile mücadelede etkili olduğunu ve kalp sağlığına olumlu etkilerini biliyoruz. Amacımız insanları daha hareketli bir yaşama teşvik etmek. Bunun için şehirde, bu parkurda, bu etkinliği düzenleyerek insanlarda farkındalık oluşturmak istiyoruz' dedi.

´Ulaşımda öncelik insan olmalı´
İskenderun için yapılan ve yapılması düşünülen tüm ulaşım düzenlemelerinde birinci önceliğin insan olduğunu ifade eden kara, 'Yürünebilir, çocuk ve yaya dostu yaşanabilir bir kent oluşturmak, İskenderun´da uygun olan alanlarda bir bisiklet ağı oluşturmayı teklif ediyoruz. Bisikletin sadece spor için değil, ulaşım ve sağlık içinde kullanılabilirliğine katkı sağlamak istiyoruz. Kent içi ulaşım sorunlarına sağlıklı ve çevre dostu çözümler üreten ´Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi´ ile yurttaşlarımıza sağlıklı bir yaşamın olanakları sağlanabilir. İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyemizin ortak çalışması ile bisiklet kullanıcıları abonman sistemi ile akıllı kartlar ve süreli üyelik ile bisiklet kiralayabilirler. u sayede bisikletin, alternatif ulaşım ve kent içi trafik yoğunluğuna sadece çözüm odaklı değil aynı zamanda sahil şeritlerinde gezi ve eğlence mekanlarında spor amaçlı da kullanılabilir olduğunu vurgulamak istiyoruz' değerlendirmesini yaptı.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20