Tarih: 10.05.2018 10:47

BM hibe desteğiyle arıtma yatırımı

Facebook Twitter Linked-in

Antakya/SES

HBB´den yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı´nın (UNDP) vereceği hibe programı ile yapılması planlanan Hassa Atıksu Arıtma Tesisi´nin ön çalışmaları kapsamında HBB Spor Kompleksinde toplantı düzenleyen HATSU Genel Müdürlüğü, yapılması planlanan tesisin ihale hazırlık aşamalarıyla ilgilii yetkililere bilgi verdi.
BM Proje Müdürü Sertaç Turhal, HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir, İller Bankası Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Bürol Kayranlı, İller Bankası Adana Bölge Müdürü Hasan Güneş´in de katıldığı belirtilen açıklamaya göre, toplantıda konuşan Çaparali, “Hatay´ın her yerinde eşit ve koordineli yapılan hizmetler ile altyapıda önemli mesafeler aldık. Bu kapsamlı projelerin odak noktasında sağlık vardır. İnsanlarımızın sağlığını gözetmek amacıyla yaptığımızı Arıtma Tesislerine bir yenisini da eklemeyi planlıyoruz. Şartların olgunlaşması ile verilecek olan hibe desteği sayesinde Hassa ilçemize de yeni bir arıtma tesisi inşa etmeyi hedefliyoruz' dedi.
Çaparali, toplantı sonrası JICA kredisi desteği ile yapımı devam eden Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı çalışmaları ile Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisini inceleyen heyete projeler hakkında bilgi verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —