Tarih: 28.07.2022 10:02

BM temsilcisi Msuya: Desteğe minnettarız

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

Msuya, “Türkiye Hükümeti´ne Suriyeli mültecilere ev sahipliği yaptığı ve kuzeybatı Suriye´de sınır ötesi insani yardıma devam eden desteği için minnettarız” dedi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Msuya ve beraberindeki heyet, Gaziantep´teki çalışma ziyaretinden sonra Hatay´a geçti. Hatay Valisi Rahmi Doğan, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Msuya ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Hatay Valiliğinden ziyarete ilişkin yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, misafirleriyle bir süre sohbet eden vali Doğan, BM Genel Sekreter Yardımcısı Msuya´ya tarihin en eski yerleşim birimlerinden biri olan, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın her renkten vatandaşımızın kardeşliğin ve hoşgörünün simge şehri Hatay´da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. BM Genel Sekreter Yardımcısı Msuya ise misafirperverliğinden dolayı vali Doğan´a teşekkür ederek, zengin bir kültür birikimine sahip olan Hatay´da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.'

BM Temsilcisi Msuya da yaptığı açıklamada, “Türkiye Hükümeti´ne Suriyeli mültecilere ev sahipliği yaptığı ve kuzeybatı Suriye´de sınır ötesi insani yardıma devam eden desteği için minnettarız” dedi. Gaziantep´te de ekipler, bağışçılar, STK´lar ve ortaklarla biraraya gelen BM Heyetiyle Suriyeli kadınlarla da buluştu. Paylaşımında , “Birlikte, kuzeybatı Suriye´deki topluluklara sınır ötesi yardım sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu bölgedeki 4,1 milyon insanın acil yardıma ihtiyacı var” değerlendirmesini yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —