Tarih: 21.12.2018 10:34

BM´den HBB´ye 3 itfaiye

Facebook Twitter Linked-in

Antakya/SES

HBB, BM tarafından sağlanan araçlarla itfaiye filosnu güçlendirdiğini bildirdi. HBB, kasım ayında Avrupa Birliği´nin 'Suriye krizine yanıt olarak Türkiye´de dayanıklılık projesi' kapsamında finanse ettiği projede 3 aracı da filosuna eklemişti.

BM´den üç ilçede projelere katkı
İtfaiye hizmetlerinin güçlendirilmesi için toplam 6 aracın Hatay Büyükşehir Belediyesine hibe edildiğini ifade eden proje yetkilisi, “UNDP olarak Suriye krizinin sekizinci yılında nüfus yoğunluğunun fazla yaşandığı sınır kentlerine 2014 yılından beri destek veriyoruz. Bugün itfaiye araçlarını teslim ettik. Bu teslimat, yaptığımız yardımların bir kısmını oluşturuyor. Hassa´da da atık su arıtma tesisi inşasına ocak ayında başlayacağız. Kırıkhan ve Yayladağı´nda atık transfer istasyonlarına destek sağlayacağız. Hatay´da belediye projelerimizin yanı sıra diğer bileşenlerimizle de kente destek sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Araçların UNDP yetkilileri tarafından teslim alan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, projenin yürütülmesine katkı sunanlara teşekkür etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —