“Bölgemizde zemin koşulları zayıf”

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek, deprem kuşağında yer alan bölgemizdeki zayıf zemin koşullarının göz önüne alınarak uygun zemin parametrelerinin tayininin önemine di

EĞITIM 10.07.2017 11:05:26 0
“Bölgemizde zemin koşulları zayıf”

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen; “Uygulamalı Geoteknik Etüt Semineri” kapsamında İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüs alanında arazi ve laboratuvar deneyleri yapıldı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, İskenderun Belediyesi teknik personeli ile özel sektörde faaliyet gösteren inşaat ve jeoloji mühendislerinin katıldığı Geoteknik Etüt Semineri kapsamında pressiyometre deneyi ve kum konisi deneyleri teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Jeoloji Mühendisi Sefa Apak tarafından yapılan pressiyometre deneyi ve İskenderun Bayındırlık Zemin Laboratuvarı personeli tarafından yapılan kum konisi deneyi ilgiyle takip edildi. Dikkat deprem bölgesindeyiz Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek; “Arazide yerinde yapılan deneyler, zeminlerin birçok farklı mühendislik parametrelerinin elde edilmesine olanak sağlamaktadır” dedi. 

Deprem kuşağında yer alan bölgemizdeki zayıf zemin koşulları göz önüne alındığında zeminlerin karmaşık davranışının anlaşılmasının, uygun zemin parametrelerinin tayini açısından oldukça önemli olduğunu belirten Örnek, zemin mekaniği deneylerinin uzman mühendisler tarafından doğru bir şekilde yapılması ve iyi bir zemin araştırmasının, iyi bir üst yapı tasarımı yapılmasına olanak sağlayacağını kaydetti.

Zemin nasıl güçlendirilir?
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve üç gün süren “Uygulamalı Geoteknik Etüt Semineri” kapsamında; zemin ile ilgili mühendislik parametrelerinin tespit edildiği zemin etüt raporlarının niteliğinin artırılmasında dikkat edilecek hususlar ile yapılması gereken deney ve çalışmalar da ilgililere aktarıldı.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    10980,98%0,47
  • DOLAR

    40,89% 0,04
  • EURO

    47,78% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4392,60% 0,28
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00