´Bölgesel savaş tehlikesi var´

´Bölgesel savaş tehlikesi var´

Eğitim-İş Sendikası Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları, Mısır, Libya, Suriye ve Irak´ta yaşananları, BOP´u göz önünde tutmadan değerlendirmenin mümkün olmadığını söyledi.

Akın Bodur/İskenderun

´Enerji bölgelerinde yaşayanlar ateş çemberinde´
Sendikasının yaptığı genel kurulda konuşan Cibaroğulları, şunları söyledi: 'İçinde yaşadığımız süreçte küreselleşme adı altında emperyalizmin öncülüğünü yapan devletler, içine düştükleri ekonomik cendereden kurtulabilmek için savaş çığlıkları atmaktadır. Özellikle enerji bölgelerinde yaşayan milyonlarca insan kan emici sömürücülerin ateş çemberindedir. Küresel güçlerin yarattığı uluslararası terör örgütleriyle, sınırlarını değiştirmeyi düşündükleri ülkelerde bir yandan siyasi ve ekonomik istikrarsızlık yaratırken, diğer yandan da huzurunu bozdukları toplumları etnik, dinsel ya da mezhepsel temelde bölerek, aynı kaderi paylaşan insanları birbirine boğazlatmaktadır. Balkanlarda, Afrika´da, Kafkaslarda başlatılan genelde ABD-AB emperyalist politikalarının ürünü olan renkli devrimler bu coğrafyalara, ulusların umudu olan barış ve demokrasi yerine bölgesel çatışmaları, ayrılıkları kan ve gözyaşını getirmiştir. Mısır, Libya, Suriye ve Irak´ta yaşananları ise BOP´u göz önünde tutmadan değerlendirmek mümkün değildir.'
Komşularla “sıfır sorun” denilerek başlatılan dış politikanın, ülkemizi bütün komşularımızla kavgalı duruma getirdiğini, bu yanlış dış politikayla “sıfır sorun, sırf soruna” dönüştüğünü ifade eden Eğitim-İş Sendikası Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Cibaroğulları, konuşmasına şöyle devam etti: 'Önümüzdeki günlerde de bölgemizde bölgesel savaş tehlikesi vardır. Bu bölgesel savaşın Hatay merkezli olacağı çeşitli basın yayın organlarında yer almakta bu da tedirginliğimizi artırmaktadır. Yurtta barış, dünyada barış şiarıyla bu gibi yıkımlara, cinayetlere engel olmak için Türkiye´deki demokrasi güçlerine ve Eğitim-İş´e önemli görev ve sorumluluklar düştüğü unutulmamalıdır.'

İş kazalarının yüzde 90´ı taşeron şirketlerde
Taşeronlaşmanın, ülkede AKP iktidarıyla hızla yaygınlaştığını da belirten Sinan Cibaroğulları, 'Türkiye´de 10 yılda taşeron çalışan sayısı 387 binden 2 milyon civarına dayanmıştır. Bugün 275 kamu kurumu ile 33 bin 788 şirket taşeron işçi çalıştırmaktadır. Taşeron olarak çalışan işçiler genel itibari ile iş güvencesinden yoksun, sendikasız, toplu sözleşmesiz çalıştırılmaktadır. Kadrolu çalışanlarla aynı işi yapmalarına rağmen çoğu yerde aldıkları maaşlar kadrolu çalışanların yarısı kadar bile değildir. Türkiye´de yaşanan iş kazalarının da (cinayetlerinin) yüzde 90´ı taşeron çalıştıran işyerlerinde meydana gelmektedir. Bir yanda kıdem tazminatının kademeli olarak kaldırılması, özel istihdam büroları sayesinde kurulmak istenen modern kölelik, diğer yandan grev yasaklarında ısrar eden, emek sınıfının örgütlenmesinin önüne konulan barajlar, yasakçı sendikalar yasası, emekçiler için yıkıcı sonuçlar doğurmuştur' dedi.

H. Kuş, yönetimde görev almadı
Eğitim-İş Sendikasının İskenderun´da temsilcilik başkanlığını ve şube başkanlığı gövrevini 7 yıl süreyle yürüten Hasan Kuş da, yeni dönemde yönetimde görev almadı ve kongrede yaptığı konuşmayla yeni yönetime başarı diledi. Yönetime katkı sunmaya, birlikte çalışmaya devam edeceğini belirten Kuş, sendikanın genel merkez delegeliğine getirildi. Kuş, Arsuz halk Eğitim merkezi Müdür Yardımcılığıne da yapıyor.



Anahtar Kelimeler: Bölgesel savaş tehlikesi

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

Yükleniyor

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00